Bogen til mine kære

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bogen har været på gaden i 30 år – og er genoptrykt lige så mange gange: »Folk skriver stadig til mig med deres historie« 


Tidligere vært på TV-avisen Birgit Meister udgav for 30 år siden en bog, der skulle vise sig at have ualmindelig stor gennemslagskraft. Måske fordi den hjalp os med at få talt om de svære ting.


Af Michelle Tubæk Gram

Ingen kunne i 1991 vide, hvad de havde sat i gang. Måske var det i virkeligheden kun den lille håndfuld mennesker på forlaget, der var vilde med idéen. 

Birgit MeisterMen idéen var ikke bare god – den var også original. Og den kom fra Birgit Meister, journalist og mangeårig vært på TV-avisen.

»Folk omkring mig begyndte at miste deres forældre. Og midt i sorgen stod de med fortvivlelsen over ikke at vide, hvad de egentlig skulle gøre, og hvad deres forældre ville have ønsket,« fortæller Birgit Meister. 

bogen til mine kaereBOGEN TIL MINE KÆRE blev en realitet – en praktisk og personlig håndbog, der handler om livets afslutning, og hvor ejeren kan udfylde et personligt afsnit til de efterladte.

Og håndbogen viste sig siden at blive en vaskeægte ‘ever-seller’, som en redaktør udtrykte det engang til Birgit Meister: i lange tider lå den på bestsellerlisterne, og i år – i dens 30. leveår – er den så udkommet i sit 30. oplag:

»Den ramte et hul derude. Den var med til at bane vejen for at tale mere om døden, og hvad der skal ske. Men jeg blev nu alligevel forbavset, da den kom ind af døren forleden med besked om, at den nu udkommer i sit 30. oplag,« fortæller Birgit Meister.

I de første mange år efter udgivelsen modtog Meister hver uge breve fra folk, der fortalte hende deres historie. Bjerge af breve tonede sig bogstaveligt talt op hos Birgit Meister:

»Det gør mig glad at vide, at folk har brugt bogen præcis på den måde, jeg havde tænkt det. Og det er privilegeret at blive draget ind i så mange menneskers personlige oplevelser.«

Den lever endnu – BOGEN TIL MINE KÆRE.Bogen til mine kære

Bogen til mine kære

BOGEN TIL MINE KÆRE er en værdifuld bog, enhver bør eje, udfylde og have liggende sammen med andre vigtige dokumenter og papirer.

BOGEN TIL MINE KÆRE er en praktisk og personlig håndbog. Den handler om livets afslutning. Ejeren udfylder det personlige afsnit til brug for de efterladte. Birgit Meister giver praktiske råd og oplysninger til stor hjælp for alle, der står med en række ubesvarede spørgsmål ved et dødsfald.
PRIS179,95 kr.