Kvinde med ørering.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klassisk familiesaga spækket med intriger og hemmeligheder: Her er kuren mod dine Downton Abbey-abstinenser

Hvis du stadig dagdrømmer dig tilbage til det fortryllende Downton Abbey-univers, har Barbara Taylor Bradford skrevet den perfekte romanserie til dig.

Af Rasmus Meldgaard Harboe

Første gang vi møder de to familier Ingham og Swann er i 1913, kort tid inden Første Verdenskrig bryder ud. For den aristokratiske Ingham-familie betyder status alt, og for familien Swann er det en ære at tjene dem. Men når tiderne skifter, og verden forandrer sig, skal de to familier kæmpe for at holde hovedet oven vande og beholde deres pladser i de højere engelske samfundslag.

Det er den britiske bestsellerforfatter Barbara Taylor Bradford, der står bag CAVENDON HALL-serien. Sagaen strækker sig over 34 år og to verdenskrige, og bøgerne er særdeles populære. Mange læsere og anmeldere peger på, at bøgerne byder på noget af det samme, som tv-serien Downton Abbey: intime skildringer om livet som del af en velstående britisk familie, der gemmer på intriger og hemmeligheder, som er så fængslende, at man ikke kan lægge dem fra sig.

CAVENDON HALL-serien består af 2 bøger, som er oversat til dansk. Vi guider dig i gang med serien her.

TROSKABENS BÅND

Cavendon Hall er en velsmurt maskine. Charles Ingham, jarlen af Mowbray, er husets herre og overhoved for sin familie, som består af hans hustru Felicity og parrets seks børn. Under samme tag bor Walter Swann og hans familie, som i generationer har stået last og brast med den aristokratiske Ingham-slægt som deres tjenere.

Men udsigten til krig kaster skygger over tilværelsen. Og da Lady Daphne, den smukkeste af jarlens døtre, udsættes for en skelsættende forbrydelse, bliver forholdet mellem de to familier sat på prøve. Det samme gør familien Inghams gode navn og rygte.

Bølgerne går højt i TROSKABENS BÅND. Der er så meget på spil for de mange karakterer, både for de unge og de ældre. Tilsat store mængder af brændende hjerter og højspændt intrige er det nærmest umuligt at lægge bogen fra sig, når man først er i gang.

CAVENDONS DØTRE

Cecily Swann skal kun tænkte på Miles Inghams navn for at mærke, hvordan mindet om deres kærlighed strammer om hendes hjerte. De to fulgtes ad gennem hele deres barndom i Cavendon Hall, og de drømte om at gifte sig. Men sådan skulle det ikke gå.

Året er 1926, da Cecily Swann vender tilbage til Cavendon Hall, hvor Charles Ingham har planlagt en sjælden familieweekend. Weekenden skal vise sig at rive op i gamle konflikter og skævvridninger mellem de to familier Ingham og Swann. Cavendons døtre må stå sammen for at holde forholdet mellem de to familier intakt.

Med CAVENDONS DØTRE tilføjer Barbara Taylor Bradford yderligere lag af historie og drama til sagaen om familierne Ingham og Swann. Og når tingene går skævt, er der tradition for, at det er Cavendons døtre, som bringer balance i forholdet.