Kvinde med ørering.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klassisk familiesaga spækket med intriger og hemmeligheder: Her er kuren mod dine Downton Abbey-abstinenser

Hvis du stadig dagdrømmer dig tilbage til det fortryllende Downton Abbey-univers, har Barbara Taylor Bradford skrevet den perfekte romanserie til dig.

Af Rasmus Meldgaard Harboe

Første gang vi møder de to familier Ingham og Swann er i 1913, kort tid inden Første Verdenskrig bryder ud. For den aristokratiske Ingham-familie betyder status alt, og for familien Swann er det en ære at tjene dem. Men når tiderne skifter, og verden forandrer sig, skal de to familier kæmpe for at holde hovedet oven vande og beholde deres pladser i de højere engelske samfundslag.

Det er den britiske bestsellerforfatter Barbara Taylor Bradford, der står bag CAVENDON HALL-serien. Sagaen strækker sig over 34 år og to verdenskrige, og bøgerne er særdeles populære. Mange læsere og anmeldere peger på, at bøgerne byder på noget af det samme, som tv-serien Downton Abbey: intime skildringer om livet som del af en velstående britisk familie, der gemmer på intriger og hemmeligheder, som er så fængslende, at man ikke kan lægge dem fra sig.

CAVENDON HALL-serien består af 2 bøger, som er oversat til dansk. Vi guider dig i gang med serien her.

TROSKABENS BÅND

Cavendon Hall er en velsmurt maskine. Charles Ingham, jarlen af Mowbray, er husets herre og overhoved for sin familie, som består af hans hustru Felicity og parrets seks børn. Under samme tag bor Walter Swann og hans familie, som i generationer har stået last og brast med den aristokratiske Ingham-slægt som deres tjenere.

Men udsigten til krig kaster skygger over tilværelsen. Og da Lady Daphne, den smukkeste af jarlens døtre, udsættes for en skelsættende forbrydelse, bliver forholdet mellem de to familier sat på prøve. Det samme gør familien Inghams gode navn og rygte.

Bølgerne går højt i TROSKABENS BÅND. Der er så meget på spil for de mange karakterer, både for de unge og de ældre. Tilsat store mængder af brændende hjerter og højspændt intrige er det nærmest umuligt at lægge bogen fra sig, når man først er i gang.

Troskabens bånd

Troskabens bånd

 

Charles Ingham – den 6. jarl af Mowbrays – fire døtre er alle yndefulde piger, men 17-årige Daphne er den smukkeste engelske rose af dem alle. Hendes skønne ydre skal sikre Ingham-familiens forsatte position i det engelske aristokrati. Men en sønderknusende begivenhed ryster Ingham-familien og hele godset Cavendon Hall og vender med et trylleslag op og ned på Daphnes strålende fremtidsudsigter. En dag modtager jarlen et uventet brev fra en fjern slægtning, Hugo Stanton, der efter mange år i udlandet, vender hjem for at slå sig ned i nærheden af Cavendon Hall. Kan Hugo Stanton vise sig at blive Ingham-familiens redning? Samtidig trækker mørke skyer op over Europa. Året er 1913, og snart vil livet for den aristokratiske familien Ingham og deres hengivne stab af tjenestefolk forandre sig for altid.  
PRIS149,95 kr.

CAVENDONS DØTRE

Cecily Swann skal kun tænkte på Miles Inghams navn for at mærke, hvordan mindet om deres kærlighed strammer om hendes hjerte. De to fulgtes ad gennem hele deres barndom i Cavendon Hall, og de drømte om at gifte sig. Men sådan skulle det ikke gå.

Året er 1926, da Cecily Swann vender tilbage til Cavendon Hall, hvor Charles Ingham har planlagt en sjælden familieweekend. Weekenden skal vise sig at rive op i gamle konflikter og skævvridninger mellem de to familier Ingham og Swann. Cavendons døtre må stå sammen for at holde forholdet mellem de to familier intakt.

Med CAVENDONS DØTRE tilføjer Barbara Taylor Bradford yderligere lag af historie og drama til sagaen om familierne Ingham og Swann. Og når tingene går skævt, er der tradition for, at det er Cavendons døtre, som bringer balance i forholdet.

Cavendons døtre

Cavendons døtre

Juli 1926. Jarlen af Cavendon har kaldt Ingham og Swann-familierne sammen på Cavendon Hall. Glæder og sorger åbenbarer sig, og en gammel fjende træder ud af fortidens skygge og sætter den ellers så trofaste tjenestestabs loyalitet på en uventet hård prøve.
Første Verdenskrig har bragt godset på randen af ruin, og nu afhænger fremtiden af Cavendon Halls unge døtre. Vil det lykkes de fire meget forskellige kvinder at bringe godset på fode igen og ind i et nyt årti?
Cavendons døtre er andet bind i Barbara Taylor Bradfords historiske kærlighedssaga om herskabet Ingham og Swann-familien, der trofast har tjent dem gennem generationer.
 

PRIS149,95 kr.