Hvordan finder man tilbage til livet, når man har mistet alt?

I Ann Napolitanos rørende og livsbekræftende roman KÆRE EDWARD mister den 12-årige Edward hele sin familie i et frygteligt flystyrt, der koster 191 mennesker livet, og hvor Edward er den eneste overlevende. Men er det overhovedet muligt at rejse sig efter sådan et ubærligt tab? For Edward bliver omsorgen for andre og sig selv en del af det, der kalder ham tilbage til livet efter ulykken. Her får du en indsigt i, hvilke tre redskaber der bliver afgørende i Edwards sorg- og helingsproces.

Bregner:

Det beroligende element i at passe planter hjælper Edward. Her er tre tips til at passe en Kængurubregne:

  1. Hvis den står indendørs, skal den have medium eller direkte sollys. Hvis udendørs, skal den stå i skygge.
  2. Hvis rødderne fylder hele potten, skal den omplantes i foråret.
  3. Fjern døde blade, så snart de visner. Klip dem af så tæt på jorden som muligt.

Venskaber:

Edward er afhængig af sine venner for at kunne lette byrden af sorg og traume. Her er tre emner, som du kan snakke med dine venner om:

  1. Hvordan ser den bedst mulige dag ud for dig?
  2. Forestil dig selv 10 år ude i fremtiden. Hvordan ser dit liv ud?
  3. Del tips til at håndtere sorg. Lytter I til musik? Går en tur? Hvilke ting kan I foretage jer sammen?

Brevskrivning:

At skrive breve til Edward virker som en slags terapi for dem, der har mistet deres kære i romanen. At skrive et brev kan hjælpe med at danne overblik og konkretisere sine følelser – også selv om man aldrig sender brevet. Her er tre forslag til breve, man kan starte med:

  1. Skriv et brev til én, der gjorde dig ked af det. Hvad vil du sige til vedkommende? Hvordan har du det efter, at du har skrevet brevet? Har du tilgivet vedkommende?
  2. Skriv et brev til én, som du har gjort ked af det. Hvad vil du sige? Hvordan har du det efter at have skrevet brevet? Hvad har du lært af det? Bad du om tilgivelse? Har du tilgivet dig selv?
  3. Skriv et brev til én, som du beundrer. Hvad har du lært af vedkommende? Hvad elsker du ved ham/hende? Hvilke dele af vedkommendes tilværelse vil du bringe ind i dit eget liv?

Kære Edward

Kære Edward

Ann Napolitanos roman Kære Edward handler om den 12-årige Edward, der som den eneste overlever et flystyrt med 191 ofre. Edward var sammen med sine forældre på vej fra deres hidtidige hjem i New York til et nyt liv i Los Angeles, hvor moren har fået arbejde, da en pilotfejl får flyet til at styrte ned. Edward kæmper for at forstå betydningen af sin overlevelse og finde et sted i verden uden sin familie. Hans moster og onkel tager ham til sig, og han bliver installeret i det børneværelse, de aldrig har haft held med at få et barn til. Men det eneste, der formår at holde Edward oppe, er venskabet med naboens datter, Shay.

Sammen gør Edward og Shay en forbløffende opdagelse: Skjult i familiens garage er der poser med breve fra slægtninge til de andre passagerer, adresseret til Edward. Brevene og de andre flypassagerers historier bliver afgørende for Edward i hans forsøg på at finde mening i livet igen. 

Kære Edward er en hjerteskærende og livsbekræftende opvækstfortælling om at miste alt og finde tilbage til livet igen. 

PRIS249,95 kr.