Kender du BogGlad?

I Finansloven 2021 blev BogGladpuljen på 25 millioner stiftet, for at vuggestuer, børnehaver og SFO’er rundt omkring i Danmark kan få økonomisk hjælp til at opbygge deres egne bogsamlinger. 

Læsning er afgørende for børns identitetsdannelse og kreative udvikling, og i en travl hverdag er det vigtigt, at bøgerne er der, hvor børnene bruger en stor del af deres tid, nemlig i vuggestuer, børnehaver og SFO’ere. 

Vi har her på siden samlet en masse inspiration til, hvad jeres bogsamling bør indeholde og lavet tre videoer i samarbejde med nogle af de dygtigste eksperter inden for litteratur til vuggestuer, børnehaver og SFO’er.

Se med her, hvis du vil have inspiration til din vuggestue, og høre noget om de vigtigste fokuspunkter i litteraturformidling helt ned til 1 år:

Se med her for at høre om sproglig stimulering og sproglege for de 3-6-årige og bud på gode bøger, der dækker netop det:

Og se med her, hvis du vil høre om de allerbedste bøger for de 6-12-årige, og hvordan man skaber en samling, så den ene gode læseoplevelse nemt kan føre til den næste: