Steinar Bragi

Beskrivelse

Steinar Bragi, født 1975, er islandsk forfatter. Det litterære gennembrud kom for Steinar Bragi i 2010 med romanen KVINDER. I bogen introducerer Steinar Bragi læseren til den unge kvinde Eva, der tidligt har mistet sin mor og nu også sin spæde datter. For KVINDER blev Steinar Bragi indstillet til Nordisk Råds Litteraturpris.

Den første udgivelse af Steinar Bragi på dansk er romanen HØJLANDET fra 2015. Heri skildrer Steinar Bragi to par i 30’erne, som sammen med en hund er taget på udflugt i den islandske ødemark.

Foto: Kristin Eiriksdottir, 2014

Læs mere

Seneste udgivelse

Kata

Kata er oversygeplejerske på en kræftafdeling. Hendes mand Tomas er kirurg. Parrets teenagedatter har været sporløst forsvundet i et år. Politiet hælder til, at datteren er løbet hjemmefra. På årsdagen for datterens forsvinden får politiet et tip og finder pigens lig i en klippesprække i udkanten af Reykjavik. Det viser sig, at hun har været offer for en seksualforbrydelse. Politiet har tre mænd i kikkerten, der i forvejen er mistænkt for at have voldtaget adskillige kvinder i samme område, men de mangler beviser. Kata beslutter sig til at handle på egen hånd.

Kata er historien om en kvinde, der har fået nok. En rystende, rørende og ekstrem aktuel roman om kærlighed, tab og hævn. Om en gudfrygtig sygeplejerske, mor og ægtefælle, der bliver til en hævnlysten dødsengel. En kvinde, der straffer mænd, som hader kvinder. En kvinde, som i stedet for godhed vil have retfærdighed, og som påkalder sig retten til at straffe mænd, for hvem kvinder er legitimt bytte; mænd, der har gjort hende og hendes familie ondt.

Bøger af Steinar Bragi

Tilføj til ønskeliste

Kata

Steinar Bragi

Tilføj til ønskeliste

Højlandet

Steinar Bragi