Rasmus Tantholdt

Beskrivelse

Rasmus Tantholdt, født 1973, er uddannet journalist. Han har fra 2003 været TV 2’s korrespondent i alverdens krigs- og katastrofeområder.

Rasmus Tantholdts første reportagerejse gik til Irak i 2003, lige efter den amerikansk ledede koalition invaderede landet. Han har været i mere end 75 lande og er indehaver af to pas, da det ene typisk ligger og venter på visumgodkendelse på en ambassade et sted. Rasmus Tantholdt har modtaget Steen Baadsgaard-prisen i 2009 og Tv-prisen for årets nyhedsindslag i 2012 og 2014.

Har sammen med Andreas Fugl Thøgersen skrevet og udgivet bøgerne Verden er stadig ny (Gyldendal, 2015) og Med åbne øjne (Gyldendal, 2018).

Foto: Sofie Amalie Klougart, 2015

Læs mere

Seneste udgivelse

Med åbne øjne

MED MENNESKESMUGLERE i Agadez. På tomandshånd med Bashar al-Assad i en villa i Damaskus. I centrum af et sønderskudt Mosul, få timer efter byen blev revet ud af Islamisk Stats greb. Til bryllupsfest i det svært tilgængelige Nordkorea. I hælene på de amerikanere, der løftede Donald Trump ind i Det Hvide Hus. Med tapre drenge i Aleppos udbombede gader. På jagt efter den russiske folkestemning. Og midt i optøjer i Jerusalem.

RASMUS TANTHOLDT rejser ind i verdenshistorien, mens den bliver til. Han opsøger krige og konflikter for at fortælle om de kvinder, mænd og børn, der står midt i dem. Den journalistiske ambition, både i hans mangeårige virke som udenrigskorrespondent for TV 2 og i hans bøger, er at gå til alt og alle med åbne øjne og give plads til forskelligartede stemmer, især dem, vi ikke hører så ofte.

Bøger af Rasmus Tantholdt