Poul Henningsen

Beskrivelse

Poul Henningsen (1894–1967) var dansk arkitekt og forfatter. Han arbejdede med industriel formgivning og konstruerede i 1925 PH-lampen. Fra 1926-28 var han redaktør af det kulturradikale tidskrift Kritisk Revy, hvor han som led i et generelt kutursyn angreb revyerne for deres blanding af ’lunkent-sentimentalt frisind og fej konservatisme’. Dagligdags episoder gjorde han til poesi, mens han benyttede det moderne sprogbrug, der forkortede den reglementerede udtale. Det fik indvirkning på rimet, idet rimene skulle ligge på de ord, der gav verset mening. Det havde igen indflydelse på musikken, hvor han indgik i et nært samarbejde med komponisten Bernhard Christensen.

I 2015 udkom samlingen GENNEM GYNGENDE LANDSKABER – REJSER, KUNST, MENNESKER – PERSONLIGE ESSAYS 1925-67.

Læs mere

Seneste udgivelse

P.H.s Dragebog

PH's klassiske dragebog får nu nyt liv. Han var selv en stor drageentusiast, og i bogen samlede han en lang række af sine yndlingsdrager, så andre kunne få glæde af anvisningerne. Ud over de forskellige drageopskrifter er der alt, hvad man skal vide for at blive en kvalificeret drageflyver. I sensommeren holdes der i det ganske land dragefestivaler, hvor folk flokkes og sværme af fantastiske drager fylder himlen.

Pressen skriver:

"Der er en grund til, at bogen er blevet en klassiker – og det ikke kun fordi det er Poul Henningsen, som er forfatteren."
- Kulturkapellet

Bøger af Poul Henningsen

Tilføj til ønskeliste

Om leg

Poul Henningsen

Tilføj til ønskeliste

P.H.s Dragebog

Poul Henningsen