Philippe Grandjean

Beskrivelse

Philippe Grandjean, født 1950, er professor dr.med og et kendt ansigt på tv, hvor han med på sin særlige galgenhumoristiske facon har advaret om kviksølv i fisk og mænds sædkvalitet, om farlig håndtering af asbest, om pesticiders hormonforstyrrelser og meget andet.

Philippe Grandjean er tilknyttet Syddansk Universitet og Harvard University og er herhjemme den forsker, der har skaffet flest statslige bevillinger fra USA til miljømedicinske projekter. I 2015 udgav han sammen med Pernille Hermann bogen KEMI PÅ HJERNEN.

Læs mere

Seneste udgivelse

Kemi på hjernen

Indsatsen begynder hos de mindste børn og de unge piger, for flere miljøgifte hober sig op i kroppen og går direkte videre til fosteret. Fremtidens kloge hoveder er afhængige af unge kvinders viden og vaner.

“Vi har kun én chance for at udvikle en hjerne, og  den er i fosterstadiet og de første leveår,” fastslår Philippe Grandjean, der har drevet forskningsprojekter i hele verden for at undersøge miljøets påvirkning af menneskers intelligens og udvikling.

Bogen er Philippe Grandjeans personlige og let læste fortælling om disse forsøg og deres resultater. Den skræller lag på lag af årtiers uvidenhed, naivitet og korruption, som har ført til udbredelsen af de farlige miljøgifte. Og den fortæller om en af Danmarks skarpe forskere og hans livslange arbejde i miljøets tjeneste.

Bøger af Philippe Grandjean