Per H. Hansen

Beskrivelse

Per. H. Hansen (f. 1957) er dansk historiker. Per H. Hansen har været tilknyttet Syddansk Universitet, bl.a. som lektor 1994-2002, professor i virksomhedshistorie ved CBS siden 2002. I 1996 blev han dr.phil. på afhandlingen På glidebanen til den bitre ende. Dansk bankvæsen i krise 1920-1933.

Per. H. Hansen har endvidere bl.a. skrevet Moderne dansk møbeldesign fra 2007 i samarbejde med Klaus Petersen og Finn Juhl og hans hus fra 2009.

Læs mere

Seneste udgivelse

Moderne dansk møbeldesign

En klassiker om danske designmøbler, deres priser på auktion, markedstendenser og historie - gennemillustreret med mere end 400 suveræne fotos. Bogen er skrevet af de to største kapaciteter på området, og er uundværlig for enhver, der vil vide, hvad man skal betale for de danske møbelklassikere - eller hvilken pris, man kan opnå, hvis man selv vil sælge.

Bogen indeholder tre dele:

  1. Alt om tendenserne på auktionsmarkedet for designmøbler - hvad går op og hvad går ned.
  2. Gennemgang af de 300 bedste danske designmøbler solgt på auktion gennem de seneste tre år - og det er det konkret solgte, designmøbel, der afbildes. I teksten til hvert møbel får vi præcis information om designer, år, materiale og den individuelle historie bag hvert møbel. Der er også noteres referencepriser på hammerslagspriser på det tilsvarende møbel på auktioner i udlandet. Hver designer har sit kapitel: Arne Jacobsen, Poul Kjærholm, Finn Juhl, Hans J. Wegner, Børge Mogensen, Kaare Klint, Nanna Ditzel og mange flere. I et særskilt kapitel præsenteres den nye generation af danske designere og deres møbler, som f.eks.: Louise Campell og Kasper Salto.
  3. Historien om dansk møbeldesign fra 1930 til 1970 med perspektiver til i dag. En overskuelig designhistorie illustreret med samtidige billeder og fyldt med informationer for såvel den alment designinteresserede som for samleren.

Bøger af Per H. Hansen