Patrick Lencioni

Beskrivelse

Patrick Lencioni, født 1965, er stifter af og direktør for The Table Group, som siden 1997 har specialiseret sig i at hjælpe virksomheder med at skabe en sund organisation. Chefer og ledere overalt på kloden har taget hans grundtanker til sig, og hans principper er blevet brugt i både multinationale selskaber, små iværksættervirksomheder, professionelle sportshold, almennyttige organisationer, militæret, skoler og kirker.

Lencioni er forfatter til en lang række businessbøger, bl.a. DE FEM DYSFUNKTIONER I ET TEAM fra 2015 og DEN IDEELLE HOLDSPILLER fra 2017, som tilsammen har solgt over tre millioner eksemplarer på verdensplan. Han har desuden optrådt i Wall Street Journal, Harvard Business Review, Fortune, Bloomberg Businessweek og USA Today.

Læs mere

Seneste udgivelse

Den ideelle holdspiller

Jeff Shanley bliver pludselig inddraget i sin onkels stolte entreprenørfirma. Ikke alene er han helt grøn i byggebranchen – han
skal også lede firmaet gennem en række krævende projekter. Det kan kun lykkes, hvis alle i virksomheden arbejder sammen, og Jeff og hans lederteam sætter derfor jagten ind på de ideelle holdspillere.

Med fortællingen om Jeff illustrerer Patrick Lencioni det, der kendetegner personer, som forstår at arbejde sammen og dermed løfte et hold. Det viser sig, at tre grundlæggende egenskaber går igen. Holdspillerne er ydmyge – de arbejder for holdets succes snarere end for deres egen, de er sultne – ambitiøse og ivrige efter at tage en tørn, og de er begavede – de forstår at omgås kollegerne på en god måde.

Bogen rummer redskaber til at udvikle disse tre sider og dermed blive en værdsat kollega, og den viser, hvordan godt samarbejde bliver en bærende værdi for virksomheden.

Bøger af Patrick Lencioni