Nassrin el Halawani

Beskrivelse

Nassrins historier handler ofte om kulturelle møder eller om personlige og psykologiske problemer. Novellerne Sommer og København og First Class Music bliver brugt i undervisningen i grundskolerne og gymnasierne, som afsæt for forløb om bl.a. integration.

Nassrin mener, at det er vigtigt, at der kommer flere historier om mennesker med anden etnisk herkomst, hvor det etniske ikke behøver at være omdrejningspunktet. Det ses eksempelvis i ungdomsromanen Blottet, hvor der på intet tidspunkt gøres noget væsen ud af, at hovedpersonen hedder Samira og ikke fx Julie eller Mette.

Stilen i teksterne er ofte let satirisk og humoristisk og oftest skrevet i jeg-form.

Nassrin el Halawani (f. 1972) er født i København. Hun er uddannet fra Forfatterskolen i 2007 og er Cand. mag. i teatervidenskab og historie fra Københavns Universitet. Allerede som 13-årig begyndte hun at lave ungdomsradio og skrev sine første historier. Hun har arbejdet med kortfilm og noveller, og i 2011 blev hendes teaterstykke Slotskarréen opført på Det Kongelige Teater. Hun debuterede med novellen Sommer og København i antologien Pære-perker-dansk (2011). Udover at skrive, underviser Nassrin i drama og i dansk som andetsprog.

Læs mere

Seneste udgivelse

Blottet

Blottet er en vedkommende fortælling om kropsskam, venindejalousi og forholdet til det andet køn.

Da Samiras dansklærer meddeler, at klassen skal på lejrtur til Lalandia, går Samira i chok. Hun hader sin krop og bare tanken om fire dage med fælles omklædning og badning i et badeland er så angstprovokerende, at hun overvejer at lægge sig syg. Men så er der lige det, at den lækre idrætslærer, Tobias, er den anden lærer på turen, og Samira vil gøre alt for at være sammen med Tobias. Næsten.

»Jeg aner ikke, hvor jeg skal se hen uden at stirre ind i en bar røv. Jeg vil bare væk herfra, men alligevel glor jeg. Glor på damen med maveskindet, der ser ud, som om det er krøbet i vask. Og på matronen, der kommer vadende med to kæmpe bryster. De giver sig ikke det mindste, men klistrer til hende, som to enorme madrasser.« - Citat fra bogen.

Pressen skriver:

»Fin og vedkommende roman om at skamme sig over sin krop, om venindejalousi og en klassetur til Lalandia. Især for 14-16-årige piger, men drenge kan også læse med.«
– Lars Larsen, Lektør

»Bogen tematiserer køn, krop, seksualitet og grænser […] Det her er med andre ord en brugsbog, den skal bruges til at snakke om forholdet til ens egen krop, om begær og tiltrækning, om de første forelskelser […] Kort sagt alt det, de er så gode til at snakke om ovre i Sex & Samfund, uden at det bliver akavet. Men Nassrin el Halawani kan også.«
Information 

»Blottet, af Nassrin el Halawani, er en interessant bog om kvindeidealer, skam og jalousi.«
7/10 – Bookeater

»Nassrin El Halawani formår på meget vellykket vis at adressere et emne, som kan være svært at tale om, på en indfølt, men også underholdende og humoristisk måde […] Blottet er en bog, jeg ville ønske, jeg selv havde læst i mine unge teenageår.«
- Anne Skov Thomsen, Nordjyske Stiftstidende

Bøger af Nassrin El Halawani

Tilføj til ønskeliste

Blottet

Nassrin el Halawani