Mona Klippenberg

Beskrivelse

Mona Klippenberg er uddannet lektor med speciale i historie og påbegyndt PhD på helleristninger. Hun er specielt optaget af dannelse, pædagogik og sommerfuglen i folketro og mytologi, og bidrager desuden på baggrund af erfaringer fra sin 9000 m2 store have på Bornholms østkyst. Hun er aktuel med bogen Sommerfuglehave (2020) sammen med Michael Stoltzer.

Foto af Mona Klippenberg: Michael Stoltze, 2020

Læs mere

Seneste udgivelse

Sommerfuglehave

Ønsker du at skabe gode livsbetingelser for sommerfugle i din have?

Mange sommerfuglearter har det vanskeligt i den danske natur, og de behøver al den hjælp, de kan få for at overleve. Men også de arter, der foreløbigt ikke er truet, er et nærmere bekendtskab værd. Sommerfugle gør vores haver smukkere, os haveejere gladere, og ikke mindst: Hvis der er mange sommerfugle i din have, er det tegn på, at du har en sund have.

Sommerfuglehave forklarer på en inspirerende måde, hvordan du med enkle greb kan indrette din have for at tiltrække flest mulige sommerfugle. Der gives blandt andet information om de bedste nektarplanter, om larvernes foderplanter, de forskellige arters udbredelse, flyvetider og overvintring samt om den forunderlige forvandling fra æg til larve, puppe og voksen sommerfugl. Du får også indblik i, hvordan sommerfugle bruges som symboler og optræder i kunst, religion og folketro, og du vil blive kendt med forfatternes egne sommerfuglehaver.

Bogen er den første om sommerfuglevenlige haver, der er tilpasset danske arter og forhold, og den egner sig for både erfarne haveejere og begyndere.

Bøger af Mona Klippenberg