Mary Shelley

Beskrivelse

Mary Shelley (1997-1851) var en britisk forfatter, der mest er kendt for sin klassiske gyser- og science fictionroman Frankenstein. Eller den moderne Prometeus, der udkom anonymt i 1818.

Shelley blev født i London som datter af filosoffen William Godwin og forfatteren og feministen Mary Wollstonecraft. Som 17-årig stak hun af hjemmefra sammen med digteren P.B. Shelley, som hun siden giftede sig med. Hun fulgte ham til Italien men vendte efter hans død tilbage til England. Frankenstein, der i første omgang blev skrevet som en spøg på en ferie med bl.a. forfatterne Lord Byron og John William Polidori, var Shelleys første roman.

Ud over romaner skrev hun også noveller, biografier og rejsebøger og varetog desuden udgivelsen af sin mands digte og efterladte papirer.

Læs mere

Seneste udgivelse

Frankenstein

Mary Shelleys klassiske gyser- og science fictionroman fra 1818 i en helt ny oversættelse af Jakob Levinsen.

Victor Frankenstein er en ung og ærgerrig videnskabsmand, der drømmer om at skabe sit eget levende væsen - af rester af lig! Han har opdaget, hvordan det kan lade sig gøre og forestiller sig at skabe noget smukt, men sådan går det som bekendt ikke. Han skaber et monster, som han ikke kan holde af, og så går det løs. Monsteret flygter, lever som udstødt og indleder en uhyggelig vendetta for at påkalde sig Frankensteins opmærksomhed.

Pressen skriver:

**** - Politiken

»Mary Shelleys roman kan helt uden problemer bidrage til underholdningen i 2014. Det er en glimrende bog.«
- Folkebladet
 

 

 

Bøger af Mary Shelley

Tilføj til ønskeliste

Frankenstein

Mary Shelley