Marcus Knuth

Beskrivelse

Marcus Knuth: (f. 1976) er uddannet økonom, har en mastergrad i administration fra Harvard og er kaptajn af reserven. Han har arbejdet i Afghanistan både som soldat og diplomat, er i dag kandidat til Europa-Parlamentet for Venstre og er søn af forfatter Helle Stangerup, der inspirerede Marcus Knuth til at skrive bogen Soldat og diplomat.

For sin indsats i Afghanistan er Marcus Knuth tildelt Forsvarschefens Påskønnelse for Særlig Indsats, den amerikanske Superior Civilian Service Medal og EUPOL’s Silver Medal in Recognition of Outstanding Support.

Marcus har desuden rejst i og skrevet artikler om bl.a. Ukraine, Nordkorea, Pakistan og Iran.

Fotograf: Jens Astrup, 2014

Læs mere

Seneste udgivelse

Soldat og diplomat

Uffe Ellemann-Jensen udtaler om Soldat og diplomat - Mine tre år i Afghanistan af Marcus Knuth: "Nok den bedste bog jeg har læst om den danske indsats i Afghanistan! Bogen emmer af internationalt udsyn og dansk lune."

Marcus Knuth fortæller:
"Det er bare seks måneder, så er jeg hjemme igen,” sagde jeg til min familie, dengang jeg rejste. Nu stod jeg så her i en mørk lerhytte, beskidt, bange og med fingeren på aftrækkeren.

Ikke i min vildeste fantasi havde jeg forestillet mig, at min rejse til krigszonen ville være så grænseoverskridende og slet ikke, at et halvt års afbræk fra min hverdag i Londons finansverden skulle ændre mit liv for altid og føre mig til diplomatiets tjeneste og ind i kernen af Vestens ambassadesamarbejde i Kabul."

Hvordan er det at være i ildkamp med Taliban? Hvordan organiserer man en bytur ud i Kabuls natteliv, når man som ung, dansk diplomat har
brug for et afbræk fra den hektiske hverdag? Og hvordan foregår forhandlinger mellem Vestens ambassader og afghanske ministre?

Soldat og diplomat følger Marcus Knuths dramatiske rejse fra hans tid hos den legendariske investeringsbank Lehman Brothers i London via frontlinjen som soldat i Helmandprovinsen til Udenrigsministeriet, hvor Marcus bliver chef for EU-Politimissionens ambassade-samarbejde i Afghanistan.

Læs uddrag fra bogen og se fotos på www.marcusknuth.com
 

Bøger af Marcus Knuth

Tilføj til ønskeliste

Soldat og diplomat

Marcus Knuth