Marcus Knuth

Beskrivelse

Marcus Knuth: (f. 1976) er uddannet økonom, har en mastergrad i administration fra Harvard og er kaptajn af reserven. Han har arbejdet i Afghanistan både som soldat og diplomat, er i dag kandidat til Europa-Parlamentet for Venstre og er søn af forfatter Helle Stangerup, der inspirerede Marcus Knuth til at skrive bogen Soldat og diplomat.

For sin indsats i Afghanistan er Marcus Knuth tildelt Forsvarschefens Påskønnelse for Særlig Indsats, den amerikanske Superior Civilian Service Medal og EUPOL’s Silver Medal in Recognition of Outstanding Support.

Marcus har desuden rejst i og skrevet artikler om bl.a. Ukraine, Nordkorea, Pakistan og Iran.

Marcus Knuth blev i 2015 valgt til Folketinget for Venstre. Marcus har tidligere arbejdet som diplo­ mat for Udenrigsministeriet, senest med fokus pa° syrien, og forinden i finansindu­ strien i new York og London blandt andet hos den ameri­ kanske investeringsbank Lehman Brothers. Marcus er desuden kaptajn af reserven ved Gardehusarregimentet og var udstationeret til helmand­provinsen i Afghanistan i 2008/09.

Marcus er bachelor i økono­ mi, MBA fra Iese Business school i spanien og master i offentlig administration fra harvard University i USA.

Fotograf: Jens Astrup, 2014

Læs mere

Seneste udgivelse

Marcus Knuth

Marcus Knuth har, siden han blev valgt ind i Folketinget i 2015, været en, man enten elsker eller hader. Enten mener man, at hans politik er fremmedfjendsk og udemokratisk, og at han er billedet på en uhyggelig højredrejning i det borgerlige Danmark, eller også synes man, at han er principfast, og at han har forstået det, de andre endnu ikke har forstået, nemlig at vi har lukket for mange ind, og at Danmark og Europa står på randen af noget større og værre.

På den måde er han ret interessant.

Hans historie er en om den adelige familie fra Knuthenborg, om værdier og krig og måske om skæbne, men den handler dybest set om Danmark, for som ny udlændingeordfører for Venstre blev Marcus Knuth i flygtningekrisens sommer sat til at definere det, der definerer dansk politik. Mennesker gik på motorvejene, og kontinentet knagede. Siden har han stået bag et opgør med burkaer, rabiate imamer og kriminelle romaer.

Marcus Knuth har været med til at udstille et liberalt paradoks, for hvad er der tilbage af et frit samfund, hvis det kun kan forsvares med ufrihed? Han ved det godt. Han kalder det nødvendigt.

Bøger af Marcus Knuth

Tilføj til ønskeliste

Soldat og diplomat

Marcus Knuth