Lizzi Damgaard

Beskrivelse

Lizzi Damgaard er en af Danmarks fremmeste brodøser. Hun er uddannet på Håndarbejdets Fremmes seminarium med broderi som hovedfag, og har siden arbejdet som brodøse hos Selskabet for Kirkelig Kunst.

I 2005 blev hun selskabets daglige leder, og hun etablerede samme år Broderiskolen, hvor hun og andre brodøser lærer håndværket fra sig.

Hun har benyttet broderi til produktion og istandsættelse af flere messehagler og kirketæpper samt andre kostbare tekstiler i de danske kirker. Hun er også en af de eneste i Danmark, der kan brodere med guld.

Læs mere

Seneste udgivelse

Lær at brodere

Lær at brodere med forsting, kontursting, heksesting, tungesting, franske knuder og kædesting. Bogen vejleder i hvert enkelt sting og kommer med forslag til, hvad du kan brodere, fx en tehætte med tungesting eller et indkøbsnet med kædesting. Måske endda sy din egen nålebog med plads til broderinålene. Du lærer, hvordan du overfører dit eget mønster til stoffet og får tips til værktøj og materialer samt hvordan du vasker og vedligeholder det, du har broderet.

Bøger af Lizzi Damgaard

Tilføj til ønskeliste

Lær at brodere

Lizzi Damgaard