Lasse Jensen

Beskrivelse

Lasse Jensen, f. 1946. Journalist. Uddannet ved Middelfart Venstreblad. Senere udenrigskorrespondent for Ritzaus Bureau og derefter ansat i DR. Har blandt andet dækket Vietnamkrigen og sultkatastrofen i Biafra. To gange korrespondent i USA for DR, chef for TV-Avisen 1983-1987, chef for EBU i New York City fra 1987 til 1992. Senere souschef på TV 2 Nyhederne, inden han vendte tilbage til DR og blev programchef for chefredaktionen og var med til at starte DR2. Undervejs også filmkonsulent for Statens Filmcentral. Selvstændig siden 1997. I en årrække vært og redaktør på 'Mennesker og Medier' på P1.

Har blandt andet modtaget Berlingskes Journalistpris og Publicistprisen.

Foto: Thomas Nyhus, 2017

Læs mere

Seneste udgivelse

Journalist

FRA EN OPVÆKST I ET KRITISK indstillet, kommunistisk hjem til et liv som betragter – af krige, samfund, oprør og ikke mindst mennesker. Fra den danske provins til Biafra, Vietnam, Cypern, Østpakistan, Chile, El Salvador og USA. Fra skolebladsredaktør til udenrigskorrespondent og chef for TV-Avisen. Lasse Jensen har været vidt omkring, for som hans gudfar ofte sagde det: ”Man skal prøve alt her i livet undtagen blodskam og folkedans”. I godt et halvt århundrede har han dog først og fremmest været journalist.

“Med overskud, vid og bid fortæller dansk journalistiks grand old man om sit hæsblæsende reporterliv fra den ydmyge begyndelse som journalist i provinsen videre ud i verdens store brændpunkter og ind i mediernes magtkorridorer. En selvbiografi med internationalt format - en medrivende indre og ydre rejse.”
Tom Buk-Swienty

Bøger af Lasse Jensen

Tilføj til ønskeliste

Journalist

Lasse Jensen