Lars Hedebo Olsen

Beskrivelse

Lars Hedebo Olsen, f. 1970, journalist og cand.mag. i historie og litteraturvidenskab.

Siden 2007 ansat på dagbladet Politiken, hvor han skriver om design, kunsthåndværk og kulturhistorie. Er forfatter til Danske designere – Børge Mogensen (Aschehoug 2005), Danske designere – Kay Bojesen (Aschehoug 2007), Kay Bojesen – linjen skal smile (Gyldendal 2014), Bjørn Wiinblad – en livskunstner (Gyldendal 2016). Har desuden bidraget til en række antologier og bøger om dansk design og møbelkunst.

Medlem af Designrådet.

Er i juni 2018 aktuel med Tivoli - En have i byen.

Privatfoto.

Læs mere

Seneste udgivelse

Tivoli

I 2018 fylder Tivoli 175 år. I alle de år har Tivoli forført os, givet os de vildeste rutschebaneture, taget os med op i ballongyngerne og serveret de sødeste vafler for os.

Det var i Tivoli, vi oplevede Pjerrot første gang, så en pige danse på tåspidserne hen over Pantomimeteatrets skrå gulv og selv prøvede at køre i en lille veteranbil.

Men hvordan er det at være en af chaufførerne i Rutschebanen eller sælge vafler i en bod, der er over 100 år gammel? At hjælpe børn med at fiske ænder eller planlægge, hvor mange tulipaner, der skal stå i fuldt flor til maj næste år? Tivoli – en have i byen går bag facaden og fortæller om de folk, der arbejder i Tivoli. Ildsjælene, der får lysene til at blinke, maskinerne til at køre, og som ikke kunne drømme om at arbejde noget andet sted. Den gamle forlystelsespark må helst ikke forandre sig, men gør det alligevel hele tiden. Det er derfor, vi aldrig bliver færdig med Tivoli.

Bogen er med fotografier af Anne Prytz Schaldemose og med tekst af Lars Hedebo Olsen.

Bøger af Lars Hedebo Olsen