Lama Ole Nydahl

Beskrivelse

Det er sjældent at møde en autentisk buddhistisk lærer, som samtidig har ægte erfaring med parforhold. Lama Ole Nydahl (f. 1941) og hans hustru Hannah studerede buddhisme i Østen under H.H. den 16. Djalwa Karmapa Randjung Rigpe Dordje og rejste på hans anvisning verden tynd for at gøre buddhismen tilgængelig i Vesten.

I mere end tre årtier, indtil Hannahs alt for tidlige død af kræft i 2007, præsenterede parret tusindvis af elever for meditation og en ny måde at se verden på. Lama Ole Nydahl fortsætter med at rejse og undervise i de næsten 700 diamantvejsbuddhistiske centre verden rundt. I 2015 blev parret tildelt en UNESCO-pris for deres bidrag til frihed, sameksistens og fred.

Læs mere

Seneste udgivelse

Det store segl

Det store segl indeholder lama Ole Nydahls forfriskende og nutidige kommentarer til en klassisk buddhistisk tekst om sindets natur, givet af den 3. Karmapa for 700 år siden. Det store segl, eller mahamudra, betyder fuldstændig vækkelse af sindet og forsegling af dets erkendte egenskaber. Navnet stammer fra et løfte, som Buddha gav til sine nære elever for 2500 år siden: "Søg ikke efter højere belæringer end disse, for de findes ikke". Som lægmandsbuddhist med ægte livserfaring gør lama Ole Nydahl buddhismens visdom tidssvarende og vedkommende.

Bøger af Lama Ole Nydahl

Tilføj til ønskeliste

Det store segl

Lama Ole Nydahl