Jung Chang

Beskrivelse

Jung Chang er født i Yibin, Sichuan-provinsen, Kina, i 1952.

Under kulturrevolutionen arbejdede hun blandt meget andet som bonde, rødgardist, barfodslæge og elektriker. Derefter studerede hun engelsk på Sichuan-universitetet.

I 1978 rejste hun til England for at læse videre og tog i 1982 en ph.d i lingvistik på University of York - og blev den første fra det kommunistiske Kina, der fik en doktorgrad fra en engelsk universitet.

Jung Changs prisbelønnede selvbiografi Vilde svaner. Tre døtre af Kina udkom i 1991 med over 10 millioner eksemplarer solgt i hele verden, men dog ikke i Folkerepublikken Kina, hvor den er forbudt.

I 2005 udgav hun en stor biografi om Mao Zedong, Mao: Den ukendte historie - skrevet sammen med hendes mand, den britiske sovjethistoriker Jon Halliday.

Læs mere

Seneste udgivelse

Storesøster, Lillesøster, Røde søster

Jung Chang - forfatteren til Vilde svaner - fortæller om tre søstre fra Shanghai, der satte hver sit uudslettelige præg på det 20. århundredes kinesiske historie:

Røde Søster giftede sig med ’Kinas Fader’, Sun Yat-sen, og endte med at blive Maos næstformand.

Lillesøster giftede sig med Chiang Kai-shek og blev det kommunistiske Kinas førstedame og en markant politisk profil.

Storesøster blev Chiangs uofficielle hovedrådgiver, og hendes forretningstalent gjorde hende til en af Kinas rigeste kvinder.

Bøger af Jung Chang

Tilføj til ønskeliste

Vilde svaner

Jung Chang

Tilføj til ønskeliste

Enkekejserinden

Jung Chang