Jens Fink-Jensen

Beskrivelse

Jens Fink-Jensen, født 1956, debuterede i 1981 med digtsamlingen VERDEN I ET ØJE.

Siden har han udgivet yderligere seks digtsamlinger, i 1986 novellesamlingen BÆSTERNE, i 2007 rejsebogen EUROPAS VESTKYST – EN FOTOREJSE FRA SKAGEN TIL GIBRALTAR, der udkom på både dansk og engelsk, samt tre børnebilledbøger illustreret af Mads Stage; JONAS OG KONKYLIEN i 1994, JONAS OG HIMMELTELTET i 1998 og JONAS OG ENGLETRÆET i 2010.

Jens Fink-Jensens digtsamling NÆR AFSTANDEN fra 1988 er udkommet på arabisk i 1999, og der er udkommet to antologier af hans digte på polsk i 2012 og 2016. Hans digte er desuden offentliggjort i antologier og tidsskrifter på engelsk, græsk, persisk, spansk og svensk.

Han har ofte kombineret sine digte med sine egne fotografier og egen musik, blandt andet ved multimedieforestillinger på Ny Carlsberg Glyptotek (musik, sang og dans), i Pumpehuset i København og på en lang række gymnasier over hele landet (digte, musik og billeder) samt flere gange på Roskilde Festival med musik og digte. I 1990 udsendte supermarkedskæden Irma i 1990 en kunstbærepose i 700.000 eksemplarer med digt og foto af Jens Fink-Jensen.

Læs mere

Seneste udgivelse

Tvillingefuglene

Tvillingefuglene er en historisk spændingsroman for børn – om mod, identitet og venskab. Om at miste sin familie og finde en ny – og om at acceptere, at selvom man er søskende, er man ikke nødvendigvis ens.

14-årige Frigg bor i en lille landsby sammen med sin tvillingebror Eirik og deres bedstemor. En dag bliver landsbyen angrebet af fjendtlige mænd, der plyndrer, dræber og tager fanger – og Frigg er den eneste, der undslipper. Eirik er forsvundet – er han blevet fanget eller dræbt? Frigg rejser efter de fremmede for at finde sin bror sammen med drengen Aslak, der er stukket af fra de fremmedes skib. Undervejs møder de venner og fjender, og Frigg opdager, at en familie er meget mere end blodets bånd.

Kan læses fra ca. 11 år.

Bogen er skrevet af den populære børnebogsforfatter Camilla Wandahl og hendes mor, Kirsten Wandahl, der ligeledes er forfatter og underviser. De to har altid drømt om at skrive en bog sammen. Tvillingefuglene skriver sig ind i den store interesse for Danmarkshistorie, der blomstrer netop nu, men bogen er først og fremmest en god og spændende historie til børn.

Pressen skriver:

»Hvis man godt kan lide Skammer-universet minus magien eller Josefine Ottesens tidlige middelalder i Danerriget, så er Tvillingefuglene det rette valg af læsning. […] Tvillingefuglene er en spændende roman, og den fremstiller fint en verden med store farer, stor usikkerhed og de første tegn på kristendommens indtog. Hovedpersonen har karakter og styrke som Kaaberbøls skammerdatter, og handlingen er ikke mindre fascinerende end i Kaaberbøls roman.«
- Birte Strandby, Bogvægten

»En velskrevet og spændende roman, der fokuserer på Frigg og hendes rejse og udvikling, men samtidig giver et godt indblik i tiden og de vilkår man levede under. […] Samtidig er bogen en klassisk bog om at klare sig og overleve når ens hverdag bliver revet væk under fødderne på én og alle dem man kender er væk«
- Johanne Elvers Madsen, Lektør

»En god og spændende bog.«
***** - Johannes Kristoffersen, Kid’s News

Bøger af Jens Fink-Jensen