Flemming Chr. Nielsen

Beskrivelse

Flemming Chr. Nielsen, født 1943, er cand. scient. i matematik og var i mange år journalist på JyllandsPosten. Foruden romaner og biografier om så forskellige personer som Søren Kierkegaards storebror og Mogens Glistrup har han oversat det meste af Herman Melvilles forfatterskab, herunder Moby Dick. Desuden har han skrevet erindringsbogen Nu er der vel ikke mere?

Læs mere på mardi.dk

Læs mere

Seneste udgivelse

Nu er der vel ikke mere?

Erindringsbogen handler bl.a. om forfatterens spæde start som publicist på det nu hedengangne socialdemokratiske Aarhus-dagblad Demokraten og om hans tid på Jyllands-Posten, hvor ikke mindst den navnkundige litteratur- og teateranmelder Jens Kruuse gjorde indtryk på ham.

Desuden handler den om hans meritter som redaktør af tidsskriftet Exil (sammen med den meget lærde frankofile Niels Egebak), den handler om Mogens Glistrup, Bent Jensen og Henrik Stangerup, om hans voksende politiske interesse, som bl.a. førte ham til Gdansk for at interview Lech Walesa.

Og så handler den om Brørup, hvor forfatteren trådte sine barnesko. Skolen var en gru; men i Brørup fandtes der også en bibliotekar og en bogbinder, og de havde sans for den belæste og lidt sære dreng. De havde haft en sørgelig kærlighedshistorie begge to. ”Men i deres asyl i Brørup skabte de forår i den evige vinter, og livet har ikke lært mig stort andet end at holde med dem, som blomstrer i deres nederlag og savn.”

 

Bøger af Flemming Chr. Nielsen