Cilla og Rolf Börjlind

Beskrivelse

Cilla (f.1961) og Rolf Börjlind (f.1943) bor i Stockholm og er to af Sveriges mest efterspurgte manuskriptforfattere. De er makkerparret bag den populære tv-serie om Martin Beck og har skrevet flere afsnit af den svenske tv-serie Wallander.

I 2012 debuterede de som krimiforfattere med den internationale bestseller Springflod, det første bind i serien om Olivia Rönning og hendes umage makker Tom Stilton. I 2013 kom efterfølgeren Den tredje stemme. Med tredje bind, Sort Morgen (2015), leverer de endnu en plotsikker, svensk krimi med kredit til Sjöwahl og Wahlöo og et skarpt blik på det moderne samfund. Bøgerne er planlagt til filmatisering som tv-serie i 10 episoder pr. bog.

Læs mere

Seneste udgivelse

Sov du lille

Cilla och Rolf Börjlind formår endnu en gang at forene en bidende samfundskritik med et stærkt persongalleri og blændende spænding.

Efteråret 2015. Den internationale flygtningekrise har ramt Europa, og banegården i Stockholm er ét stort kaos. Blandt de mange nytilkomne er den uledsagede nigerianske pige Folami. Hun er blevet advaret mod at tage kontakt til de svenske myndigheder og hutler sig gennem tilværelsen på gaden, da hun bliver hjulpet af en tidligere hjemløs og misbruger, Muriel. Sammen søger de tilflugt i en lille hytte i de skånske skove. Men lokalsamfundet er ikke ligefrem begejstret for de nye fremmede, og da frygten fører til vold, beder Muriel sin gamle ven, kriminalkomissær Tom Stilton om hjælp.

Sammen med drabsefterforsker Olivia Rönning er han opslugt af en makaber mordsag, hvor en udenlandsk dreng er blevet fundet i en skov med halsen skåret over. Sagen trækker tråde til den rumænske underverden, og da de finder endnu to børnelig, kommer Folami pludselig i søgelyset, da hun og en af de myrdede bærer identiske smykker.

Sov du lille er fjerde bind i serien om det umage makkerpar Olivia Rönning og Tom Stilton.

Pressen skriver:

"Scenerne fra et lovløst europæisk skyggeland står, så man kan lugte råd og lightergas, og sikken slutning!"
**** – Politiken

"En interessant krimi om alt det, vi ikke tør se i øjnene, men som sker rundt om os. Vel skrevet og modig."
***** – Femina

"Grusom læsning, men heldigvis også med opblødende lyspunkter."
**** – Familie Journalen

"Man fornemmer klart, at Börjlind har betydelig historiefortællingserfaring som manuskriptforfattere til blandt andet filmene om Martin Beck."
**** – Jyllands-Posten

"Deres bedste krimi til dato."
– Københavneravisen

”På niveau med Wallander og Beck.”
**** – Nordjyske Stiftstidende

Bøger af Cilla Og Rolf Börjlind