Cathrine Raben Davidsen

Beskrivelse

Cathrine Raben Davidsen, f. 1972, er billedkunstner uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i København, De Vrije Academie voor Beeldende Kunsten i Haag og Instituto d’Arte Lorenzo de Medici i Firenze. Hendes praksis inkluderer tegning, maleri, keramiske værker, grafik og tekstil. Hun har udstillet på bl.a. SMK, ARoS, KØS og Arken samt flere steder i udlandet. Hun har desuden samarbejdet med Den Kongelige Danske Ballet, hvor hun skabte scenografien til stykket “Virtuosi Steps” af August Bournonville (2011). Cathrine Raben Davidsen er Ridder af Dannebrog og har modtaget en række legater bl.a. fra Statens Kunstfond.

I november 2018 er hun sammen med forfatteren Naja Marie Aidt aktuel med BLÅ OG MØRKE SPOR. Bogen, der skaber forbindelser mellem bl.a. digte og billeder, er blevet til i et ti-årigt samarbejde mellem de to. Den samler og reviderer for første gang de to mindre kunstudgivelser Voice of the Shuttle (Schäfer Grafisk Værksted, 2007) og Blå spor (CRD Studio og Officin, 2018) og afsluttes med en brevveksling fra september 2018 mellem Davidsen og Aidt.

Fotograf: Jette Jørs

Læs mere

Seneste udgivelse

Blå og mørke spor

BLÅ OG MØRKE SPOR er en bog, der skaber forbindelser - mellem digte og billeder, menneske og natur, kærlighed og død, det voldsomme og det sarte. Bogen er blevet til i et tiårigt samarbejde mellem digteren Naja Marie Aidt og billedkunstneren Cathrine Raben Davidsen.

BLÅ OG MØRKE SPOR samler og reviderer for første gang de to mindre kunstudgivelser Voice of the Shuttle (Schäfer Grafisk Værksted, 2007) og Blå spor (CRD Studio og Officin, 2018). Bogen afsluttes med en brevveksling fra september 2018 mellem Naja Marie Aidt og Cathrine Raben Davidsen - illustreret med nye værker.

Bøger af Cathrine Raben Davidsen