Bettina Aller

Beskrivelse

Bettina Aller
Eventyrer, Mor, Direktør, Drømmer, Polarfarer, P.phil, Optimist

Jeg er mor til to dejlige børn Christopher 16 og Emily 13, som jeg, fuldt bevist, har hjernevasket og opdraget til at blive mine legekammerater. Så nu dykker, klatrer og leger de samt tager på eventyr, sammen med mig.

Så er jeg direktør i Aller Holding, moderselskabet til Aller Media i Danmark, Sverige, Norge og Finland. Vi udgiver blandt andet Familie Journalen, Femina, Billed Bladet og mange, mange flere uge- og månedsmagasiner i hele Skandinavien.

Vores virksomhed er i august 2009 flyttet ud på Havneholmen i et stort, nyt, flot og lyst mediehus. Til indvielsen rappellede jeg mig ned fra taget uden på bygningen, for jeg er ikke kun direktør i høje hæle, jeg er nok mere eventyrer og polarfarer af hjerte. Jeg elsker de arktiske egne og har krydset indlandsisen i Grønland i 1999. I 2004 var jeg den første dansker, der gik på ski fra Sibirien til Nordpolen, sammen med min kæreste Jean-Gabriel Leynaud. I 2006 krydsede vi så hele Polarhavet fra Sibirien til Canada, 99 dage på isen. Syv gange har jeg stået på Nordpolen med det danske flag.

Jeg har også vandret tværs over Borneo langs ækvator samt krydset mange vilde jungler rundtomkring på vores dejlige klode. Børnene har sovet i hængekøje i Amazonas, da de var fem og otte. Derudover har jeg besteget bjerge og dykket dybt ned i havets mysterier. Ja, jeg elsker friheden og naturen.

Jeg har skrevet en bog om ekspeditionen til Nordpolen 2004, som varede 60 dage, og jeg er lige blevet færdig med min anden bog, som jeg arbejdsmæssigt kalder ”Flere herlige eventyr”. Her i beskriver jeg de 99 døgn på isen, som vores krydsning af Polarhavet tog. Jeg tager også læseren med ned i en aktiv vulkan i Congo samt med til det vildeste og mest uspolerede sted på jorden, Ny Guinea, eller West Papua, som det hedder i dag. Samt mange flere eventyr. På nogle af rejserne har jeg været alene, på andre har børnene og/eller Jean-Gabriel været med. Jeg beskriver, hvordan det er at have børnene med på eventyr i telt eller hængekøje ude i junglen. Men jeg kommer også med lidt lommefilosofi undervejs, så det ikke kun bliver en rejsebeskrivelse. Jeg skriver om, hvad der driver mig, om mine tanker og syn på livet. Hvordan jeg mener, at man kan få mest muligt ud af det, medens vi er her på denne dejlige jord.

Rigtig god læselyst.

PS P.phil = pocket philosopher.

Læs mere

Seneste udgivelse

Jorden rundt med hele familien

Bettina Aller rev et år ud af kalenderen for at sejle jorden rundt med familien, på deres fantastiske skib Lady Emily. Midt i planlægningen om køb af båd, rutevalg – samt overhovedet at lære at sejle – kom tvillingerne Marco og Louis til verden. Det gjorde bare turen endnu mere farverig og udfordrende. Undervejs stødte venner og familie til, og turen blev en dramatisk men også fantastisk oplevelse.

 Bettina Aller er direktør i Aller Holding og eventyrer af hjertet. Hun har rejst over det meste af verden. Hun er den første dansker, der har gået på ski med pulk fra Sibirien til Nordpolen i 2004. Det blev til 58 dage på isen. I 2006 krydsede hun Polarhavet fra Sibirien via Nordpolen til Canada på 99 dage med hendes mand Jean-Gabriel. Begge ekspeditioner blev til dokumentarfilm på National Geografic Channel. Desuden har hun besteget bjerge, krydset jungler og dykket ned i eventyrlige have. Hun har løbet maraton og er ivrig klatrer. 
 

I 2012/13 sejlede hun den halve jord rundt med sin mand og sine fire børn. På daværende tidspunkt var tvillingerne Marco og Louis kun halvandet år. Det blev et fantastisk år, med en masse spændende oplevelser fra Frankrig til Tahiti. Samt med en masse dejlige dag- og nattevagter med sine to store børn under en million stjerner med dybe samtaler om livet og nye horisonter.

Bøger af Bettina Aller