Anne Mette Lundtofte

Beskrivelse

Anne Mette Lundtofte (f.1970) er ph.d. i Comparative Literature fra New York University. Hun er forfatter til ZENTROPIA (2013) og NEW YORK NEW YORK (2009) og har arbejdet som freelance-journalist for danske medier (bla. Politiken) og amerikanske tidsskrifter (The New Yorker, BOMB Magazine, Grand Street). I 2012 bidrog hun med to essays til VIDE VERDEN: NEW YORK (Aarhus Universitetsforlag, 2012).

Læs mere

Seneste udgivelse

Zentropia

ZENTROPIA er historien om et makkerpar, der sætter sig for at revolutionere dansk film. Og gør det – på godt og ondt.  Det hele startede i 1987, da Lars von Trier og Peter Aalbæk Jensen skulle lave en reklamefilm sammen. Om ikke andet kunne de i hvert fald blive enige om, at alle de andre var nogle hængerøve.  Derefter gik det hurtigt. I 1992 etablerede de Zentropa med den klare arbejdsdeling, at Lars von Trier lavede kunsten, mens Peter Aalbæk Jensen tog sig af økonomien. Det gjorde de med stor succes. Lars von Triers film vandt internationale priser, selskabet tjente penge og i 1999 stod Aalbæk og von Trier bag åbningen af Filmbyen i Avedøre. Ambitionen var et kreativt frirum, hvor dansk film kunne blomstre yderligere.

 

Men der er også en bagside. ZENTROPIA er historien om en lille kreativ virksomhed, der vokser til at blive netop sådan en mastodont, firmaets grundlæggere i sin tid definerede sig som modsætning til. En historie om kreativitet, magt og uskyldstab i dansk film. 

 

Anne Mette Lundtofte har i tre år fulgt Zentropa tæt, og resultatet er et intenst dokudrama om virksomheden, om op- og ikke mindst om nedturene, og selvfølgelig om Lars von Trier og Peter Aalbæk Jensens samarbejde. Det ene kan ikke skilles fra det andet.

 

Bøger af Anne Mette Lundtofte

Tilføj til ønskeliste

Zentropia

Anne Mette Lundtofte