Anders Hammer

Beskrivelse

Anders Hammer, f. 1977, er en af Norges betydeligste dokumentarister. Han flyttede til Afghanistan i 2007, blev boende der i fem år og har siden fortsat arbejdet som uafhængig journalist ved at lave en række dokumentarer og reportager fra konfliktområder som Afghanistan, Irak og Syrien.

I 2016 er han sammen med forfatteren Carsten Jensen aktuel med bogen KRIGEN DER ALDRIG ENDER - REPORTAGER FRA AFGHANISTAN. En indgående og perspektivrige status over, hvor Afghanistan befinder sig efter invasionen. I 2013 og 2016 rejste de to sammen til landet for at besøge skoler, hospitaler, retsbygninger og fængsler og ikke mindst tale med nogle af de mennesker, der har været og stadig er dybt berørt af krigen

Foto: Mònica Bernabé, 2016

Læs mere

Seneste udgivelse

Afghanistan

Hvad betød invasionen i 2001 for Afghanistan? Og hvor befinder Afghanistan sig nu, da størstedelen af de udenlandske styrker har forladt landet?

To gange, i 2013 og 2016, har Carsten Jensen og Anders Hammer rejst rundt i Afghanistan for at finde svarene. De har besøgt storbyer og landsbyer og talt med afghanere fra alle samfundslag, krigsherrer og opiumsbønder, militssoldater og syersker, fængselsfanger og mindreårige kandidater til selvmordsattentater.

En krigsherre truer dem på livet, en anden praler af de kugler, han endnu har i kroppen. En militsleder fortæller, hvordan han hele tiden skifter side og snart holder med oprørerne, snart med regeringen. Kvindeaktivister sætter livet på spil i kampen for ligestilling, og en kvindelig kommandant fremviser sine børnesoldater, der beretter om deres angst for krigen.

Fjernt fra journalistikkens hovedveje tegner Carsten Jensen og Anders Hammer i en række enestående reportager et mangefacetteret portræt af et land i krigens vold.

Bøger af Anders Hammer

Tilføj til ønskeliste

Afghanistan

Carsten Jensen, Anders Hammer