Lyt til alle afsnit i GYLDENDAL PODCAST her

Lyt til alle afsnit i GYLDENDAL PODCAST her

GYLDENDAL PODCAST er den første danske, forlagsdrevne podcast om bøger. Værter: Sigurd Hartkorn Plaetner og Silke Fensman.

I GYLDENDAL PODCAST får lytterne et indblik i de tanker, der går gennem hovedet på en forfatter i løbet af bogprocessen. For eksempel fortæller Kaspar Colling Nielsen om den pinefulde og af og til angstplagede periode, hvor manuskriptet til den nye bog er afleveret, men endnu ikke udkommet – og derfor heller ikke bedømt.

Caspar Eric fortæller om hvilken bog, han ville vælge, hvis han kunne måtte anbefale alle andre én bog at læse – og Mette Carla Albrechtsen, Svend Brinkmann og Lotte Garbers taler om Tinder.

Lyt til alle afsnit af GYLDENDAL PODCAST der hvor du lytter til podcasts – eller her:

Den ene vært på GYLDENDAL PODCAST er Sigurd Hartkorn Plaetner, der ud over selv at være forfatter, også har tilrettelagt podcasten Noget om Emma, der er nomineret til prisen for årets podcast i radiokonkurrencen Prix Radio i 2017.

»Litteraturformidlingen kan nogle gange blive så abstrakt, at man kan have svært ved at følge med. Derfor ser jeg det som en meningsfuld udfordring at tale med forfatterne om deres bøger på en måde, der åbner den verden – i stedet for at lade den lukke sig om sig selv. Litteratur er vigtig for samfundet og for os mennesker, da den kan give bud på, hvorfor vi lever, som vi gør, og hvad vi ellers kunne have gjort,« siger Sigurd Hartkorn Plaetner.

Den anden vært er journalist Silke Fensman:

»Podcast bliver ofte kaldt for ’det blinde medie’ og netop den der blindhed, som tvinger lytteren til at skabe sine egne hørebilleder på indersiden af kraniet, den viser på mange måder, at podcastmediet nærer et tæt slægtskab med skønlitteraturen. Podcast og litteratur har nogle af de samme geniale kvaliteter. Det, at man som modtager er afskåret fra enhver form for visualitet kan være med til at åbne op for nogle helt særligt imaginationsrum,« siger hun.

Silke Fensman står for den del af podcastrækken, der hedder »Litterære anbefalinger«, hvor to litteraturforelskede personer hver anbefaler én eneste bog.

»Jeg håber, at lytterne med den vil få øjnene op for, hvor meget litteratur kan, og hvor nemt det er at åbne en digtsamling og bare læse derudaf – og hvordan litteratur også kan være en form for lindring.«

GYLDENDAL PODCAST er en del af en omfattende indsats for at udbygge relationen mellem landets læseheste og Danmarks største forlag.

»De seneste tre år har vi arbejdet benhårdt på at give de danske bogelskere mere inspiration, mere indblik og mere indhold. Vi vil simpelthen bringe læserne tættere på forlaget og omvendt, og det er lykkedes: På knap et år har over 1.000.000 danskere besøgt vores nyomlagte website og læst de flere hundrede artikler, interviews og biografier, man kan finde derinde. Alt sammen unikt indhold om litteratur og forfattere og den verden, de åbner for os,« forklarer digital marketingchef i Gyldendal Forlag, Thomas Broge-Starck.

Lyt med i iTunes eller der, hvor du lytter til podcasts.

Redaktionen anbefaler: