Andreas Fruensgaard

Jean-Louis Lieffroy; Kokken der bragte Frankrig til Falsled

Kokken der bragte Frankrig til Falsled

49,00

  • Læs udsnit af bogen
  • Tilføj til ønskeliste
  • Flere detaljer
  • Type : e-bog
  • isbn : 9788717045231
  • Udgave : 1
  • Udgivelsesdato : 31-12-2017
  • Sideantal : 232
  • Oversætter :
  • Illustrator :
  • Omslagsgrafiker :

Kokken Jean-Louis Lieffroy har gennem mere end 40 år sat sit fingeraftryk på dansk gastronomi og madkultur.

 

Da Jean-Louis kom til Danmark i 1970’erne; var der ikke noget; der hed gourmetmad eller Michelin-restauranter; og friske råvarer var nærmest uopdrivelige. Mad var noget man spiste; ikke noget man havde en holdning til.

 

Sammen med en lille gruppe unge; eventyrlystne kokke gik Jean-Louis Lieffroy i gang med at ændre danskernes syn på mad og kvalitet – én mundfuld og én ingrediens af gangen. Gennem 70’erne; 80’erne og 90’erne kæmpede han en indædt kamp mod den dårlige smag; ligegyldigheden; snæversynet og de danske toldmyndigheder fra sit fynske gourmettempel: Falsled Kro.

 

Jean-Louis’ madrevolution betød; at vi i dag kan købe velhængt kød; frisk fisk og god vin i de danske supermarkeder; eller gå ud og spise på restauranter i verdensklasse.

 

Bogen følger Jean-Louis Lieffroy fra barndomsårene i Vogeserne; til uddannelsen på restauranter verden over; og til de 38 år på Falsled Kro. Her oplevede han oplevede overvældende succes og formåede at bringe ting som beurre blanc; stegt foie gras og varme østers ind i det danske ordforråd; samtidig med at han gjorde det legitimt at forholde sig til det; man spiste.

 

Den følger også Jean-Louis gennem bruddet med kroen og Grønlykkefamilien til i dag; hvor han stadig i en alder af 68 år står tolv timer dagligt bag gryderne på Restaurant Lieffroy.

Læs mere
  • Læs udsnit af bogen

Jean-Louis Lieffroy; Kokken der bragte Frankrig til Falsled

Kokken der bragte Frankrig til Falsled

Kokken Jean-Louis Lieffroy har gennem mere end 40 år sat sit fingeraftryk på dansk gastronomi og madkultur.

 

Da Jean-Louis kom til Danmark i 1970’erne; var der ikke noget; der hed gourmetmad eller Michelin-restauranter; og friske råvarer var nærmest uopdrivelige. Mad var noget man spiste; ikke noget man havde en holdning til.

 

Sammen med en lille gruppe unge; eventyrlystne kokke gik Jean-Louis Lieffroy i gang med at ændre danskernes syn på mad og kvalitet – én mundfuld og én ingrediens af gangen. Gennem 70’erne; 80’erne og 90’erne kæmpede han en indædt kamp mod den dårlige smag; ligegyldigheden; snæversynet og de danske toldmyndigheder fra sit fynske gourmettempel: Falsled Kro.

 

Jean-Louis’ madrevolution betød; at vi i dag kan købe velhængt kød; frisk fisk og god vin i de danske supermarkeder; eller gå ud og spise på restauranter i verdensklasse.

 

Bogen følger Jean-Louis Lieffroy fra barndomsårene i Vogeserne; til uddannelsen på restauranter verden over; og til de 38 år på Falsled Kro. Her oplevede han oplevede overvældende succes og formåede at bringe ting som beurre blanc; stegt foie gras og varme østers ind i det danske ordforråd; samtidig med at han gjorde det legitimt at forholde sig til det; man spiste.

 

Den følger også Jean-Louis gennem bruddet med kroen og Grønlykkefamilien til i dag; hvor han stadig i en alder af 68 år står tolv timer dagligt bag gryderne på Restaurant Lieffroy.

Læs mere

49,00

  • Tilføj til ønskeliste
  • Flere detaljer
  • Type : e-bog
  • isbn : 9788717045231
  • Udgave : 1
  • Udgivelsesdato :
  • Sideantal : 232
  • Oversætter :
  • Illustrator :  
  • Omslagsgrafiker :

49,00

  • Tilføj til ønskeliste
  • Flere detaljer
  • Type : e-bog
  • isbn : 9788717045231
  • Udgave : 1
  • Udgivelsesdato : 31-12-2017
  • Sideantal : 232
  • Oversætter :
  • Illustrator :
  • Omslagsgrafiker :

Stock : 0 IsEbook : True IsSoundBook : False SampleUrl : http://samples.pubhub.dk/9788717045231.epub