Forfatteren Niviaq Korneliussen tildeles Nordisk Råds Litteraturpris 2021

Blomsterdalen 

 Som den første grønlandske forfatter nogensinde har Niviaq Korneliussen modtaget den prestigiøse Nordisk Råds Litteraturpris 2021 for sin roman Blomsterdalen.   
 
Blomsterdalen/Naasuliardarpi er nomineret fra Grønland til prisen. Romanen er skrevet af Niviaq Korneliussen på både dansk og grønlandsk. Begge udgaver udkom i august 2020 – den danske på Gyldendal, den grønlandske på milik publishing.

På dansk er bogen trykt i et samlet oplag på indtil videre 9.000 eksemplarer. Det er en kuldslået og fandenivoldsk, men også sorthumoristisk roman om kærlighed, venskab og sorg – og om at være forkert i et samfund, hvor ingen taler om de døde. 

Blomsterdalen har været indstillet til Politikens Litteraturpris 2020, Montanas Litteraturpris 2020 og Kritikerprisen 2020. Anmelderne har kaldt den bl.a.: ”hvidglødende indlevet og inderlig”, ”litterært kvantespring”, ”et eminent opråb” og ”en vigtig, næsten ubærlig roman, avanceret, stilsikker”. Blomsterdalen er solgt til udgivelse i pt. fire lande: Frankrig, Tyskland, Norge og Canada. 
 
Niviaq Korneliussen var også indstillet til Nordisk Råds Litteraturpris i 2015 for sin debutroman, HOMO sapienne.