34_checkmark

Fragt kun 29,95 kr. 

Forfatteren Niviaq Korneliussen tildeles Nordisk Råds Litteraturpris 2021

Blomsterdalen 

 Som den første grønlandske forfatter nogensinde har Niviaq Korneliussen modtaget den prestigiøse Nordisk Råds Litteraturpris 2021 for sin roman Blomsterdalen.   
 
Blomsterdalen/Naasuliardarpi er nomineret fra Grønland til prisen. Romanen er skrevet af Niviaq Korneliussen på både dansk og grønlandsk. Begge udgaver udkom i august 2020 – den danske på Gyldendal, den grønlandske på milik publishing.

På dansk er bogen trykt i et samlet oplag på indtil videre 9.000 eksemplarer. Det er en kuldslået og fandenivoldsk, men også sorthumoristisk roman om kærlighed, venskab og sorg – og om at være forkert i et samfund, hvor ingen taler om de døde. 

Blomsterdalen har været indstillet til Politikens Litteraturpris 2020, Montanas Litteraturpris 2020 og Kritikerprisen 2020. Anmelderne har kaldt den bl.a.: ”hvidglødende indlevet og inderlig”, ”litterært kvantespring”, ”et eminent opråb” og ”en vigtig, næsten ubærlig roman, avanceret, stilsikker”. Blomsterdalen er solgt til udgivelse i pt. fire lande: Frankrig, Tyskland, Norge og Canada. 
 
Niviaq Korneliussen var også indstillet til Nordisk Råds Litteraturpris i 2015 for sin debutroman, HOMO sapienne.