Uffe Buchard

Beskrivelse

UFFE BUCHARD

Uffe Buchard er kreativ direktør i Darling Creative Studio og chefredaktør på DANSK Magazine. Han er oprindelig uddannet frisør og makeup artist i 1993.

I 2002 stiftede han, sammen med Kim Grenaa, DANSK Magazine, hvorunder designkonkurrencen DANSK Fashion Awards samt DANSK Design Talent - Magasin Prisen har været afholdt. Derudover er Uffe modeskribent, dommer i design- og modekonkurrencer og tv-vært.

Gennem tiden har Uffe vundet prisen som Årets modeskribent, Årets modeformidler samt Elle Prisen i 2015.

Foto: 2017

Læs mere

Seneste udgivelse

Blomst

Bogen er en hyldest til blomsterbukettens visuelle udtryk, men i høj grad også en hyldest til den ubegrænsede kreativitet, som vi alle er indehavere af, og som vi kan få så meget ud af at favne. Råmaterialet er jo smukt, så det kan aldrig gå helt galt, som Uffe Buchard skriver. Han begyndte på denne bog uden at have meget andet i rygsækken end sin kreativitet, en grensaks og sin store kærlighed til blomster.

 

Uffe Buchard er med sin baggrund som modemand først og fremmest visuelt orienteret og forføres af æstetikken i det, han ser her og nu. Derfor er BLOMST en visuel inspirationsbog, hvor i høj grad billederne skal ”læses”.

 

Jo mere urbanisering vi oplever, jo mere teknologi vi bruger og jo mere praktiske og civiliserede, vi forsøger at opføre os, jo mere har vi brug for blomster i vores daglige omgivelser. Glas, stål og beton nærmest insisterer på, at der skabes balance gennem kontraster. Blomsterne skal minde os om det uforfalskede, om skønheden og om vildskaben.

 

”I min optik ligger der meget mere æstetik i det ”planlagt forkerte” end i det intenderede perfekte. Man bliver ganske enkelt mere udfordret af at kigge på det. Og så må jeg indrømme, at der udover det rent visuelt dekorative aspekt også ligger en fandenivoldsk modstand hos mig mod princippet om, at der er noget, der er rigtigt og forkert. Alt er rigtigt, så længe det på en eller anden måde balancerer visuelt.”

Uffe Buchard

Bøger af Uffe Buchard

Tilføj til ønskeliste

Blomst

Uffe Buchard