Sue Monk Kidd

Beskrivelse

Sue Monk Kidd, født 1948, er amerikansk forfatter. Bedst kendt er Sue Monk Kidd for romandebuten BIERNES HEMMELIGE LIV fra 2002, der udkom på dansk i 2015. Romanen er en underholdende sydstatsfortælling om kærlighed og venskab, tab og bedrag – med raceuroligheder og kampen for borgerrettigheder ulmende i baggrunden. Sue Monk Kidd indledte sit forfatterskab med tre spirituelle erindringsbøger om sin personlige rejse fra en fundamentalistisk kristen opvækst til en feministisk teologi.

I 2015 udgav Sue Monk Kidd den historiske roman FØDSELSDAGSGAVEN, hvis originaltitel er THE INVENTION OF WINGS. Igen lader Sue Monk Kidd fortællingen foregå i South Carolina, denne gang i begyndelsen af 1800-tallet.

Fotograf: Roland Scarpa, 2015

Læs mere

Seneste udgivelse

Biernes hemmelige liv

En dramatisk og rørende opvæksthistorie fortalt af Lily Owen, en begavet, men ensom hvid pige på 14 år, som lever et isoleret og trist liv på en ferskenplantage i South Carolina sammen med sin brutale far. Lily har fået skyld for som fireårig at have dræbt sin mor ved et vådeskud, og hendes tanker kredser bestandigt om hende - hvad skete der egentlig?

Lilys eneste ven er familiens sorte husholderske Rosaleen. Den dag de sorte opnår stemmeret i USA, får Rosaleen bank, mens hun er i politiets varetægt. Sammen beslutter Lily og Rosaleen sig for at stikke af. De får et lift til Tiburon, hvor Lilys mor stammer fra, og inviteres til at bo hos biavleren og prædikanten August. Her bliver de klogere på både biavl og livet, men en dag dukker Lilys far op.
 
"Biernes hemmelige liv" er en underholdende sydstatsroman om kærlighed og venskab, tab og bedrag - med raceuroligheder og kampen for borgerrettigheder ulmende i baggrunden. 

Bøger af Sue Monk Kidd

Tilføj til ønskeliste

Fødselsdagsgaven

Sue Monk Kidd

Tilføj til ønskeliste

Biernes hemmelige liv

Sue Monk Kidd