Sue Monk Kidd

Beskrivelse

Sue Monk Kidd, født 1948, er amerikansk forfatter. Bedst kendt er Sue Monk Kidd for romandebuten BIERNES HEMMELIGE LIV fra 2002, der udkom på dansk i 2015. Romanen er en underholdende sydstatsfortælling om kærlighed og venskab, tab og bedrag – med raceuroligheder og kampen for borgerrettigheder ulmende i baggrunden. Sue Monk Kidd indledte sit forfatterskab med tre spirituelle erindringsbøger om sin personlige rejse fra en fundamentalistisk kristen opvækst til en feministisk teologi.

I 2015 udgav Sue Monk Kidd den historiske roman FØDSELSDAGSGAVEN, hvis originaltitel er THE INVENTION OF WINGS. Igen lader Sue Monk Kidd fortællingen foregå i South Carolina, denne gang i begyndelsen af 1800-tallet.

Fotograf: Roland Scarpa, 2015

Læs mere

Seneste udgivelse

Fødselsdagsgaven

En historisk roman, som foregår i South Carolina i begyndelsen af 1800-tallet. Sarah er det ottende barn i den velhavende familie Grimke, der bor i byen Charleston, hvor faren er plantageejer, jurist og dommer. Som det var normalt for denne tid og dette sted, har familien husslaver, og på sin 11-års-fødselsdag får Sarah sin egen slave, Hetty, i fødselsdagsgave. Hetty er 10 år gammel, og fra den dag de to piger præsenteres for hinanden, låses deres skæbner sammen. De har åbenlyst meget forskellige muligheder og rettigheder i samfundet, men samtidig lever de under ét fælles vilkår: både kvinder og sorte er underlagt manden, herren, ejeren. Følelsen af ufrihed og trangen til frigørelse bliver deres fælles skæbne.

“Masterly… The Invention of Wings is a story about empowering women to change the world… With historical bedrock as her foundation for a compelling narrative, Kidd serves up a remarkable novel about finding your voice.” — Chicago Tribune

Bøger af Sue Monk Kidd

Tilføj til ønskeliste

Fødselsdagsgaven

Sue Monk Kidd

Tilføj til ønskeliste

Biernes hemmelige liv

Sue Monk Kidd