Steffen Gulmann

Beskrivelse

Steffen Gulmann (1942-2016) var uddannet økonom fra Handelshøjskolen. Efter uddannelsen blev Steffen Gulmann dog tilknyttet en arbejdsgruppe på Kunstakademiets Arkitektskole, som skulle forske i ”Byggeriets industrialisering”.

Ved siden af job som direktør for Information, vicedirektør på Politiken og koncerndirektør i Tjæreborg blev Steffen Gulmann siden opfordret til at være rådgiver i forbindelse med arkitektkonkurrencer. Steffen Gulmanns uddannelse, undervisning, forskning og erhvervsarbejde har altid haft udgangspunkt i ”dem, der skulle bruge det” og i ”spændingsfeltet imellem det kunstneriske, kreative og det kommercielle”.

Steffen Gulmann arbejdede med at undersøge, om planlægning kunne foregå på en helt anden måde. En måde, hvorpå planlæggeren begyndte med de borgere, der skulle bo i byerne og husene, og ud fra den viden udviklede byggeriet. Det førte til CityDesign-modellen som er en holistisk planlægningsmetode. Den blev først afprøvet i byer som Havanna, Essen, Bilbao og Liverpool. Metoden brugte Steffen Gulmann som disposition for hans bog, CITYDESIGN – BYUDVIKLING FOR BORGERE fra 2005. Siden brugte Steffen Gulmann metoden i mange byer, og den blev kun stærkere undervejs – både teoretisk og ved praktiske eksempler.

Læs mere

Bøger af Steffen Gulmann

Tilføj til ønskeliste

CityDesign Strategi

Steffen Gulmann