Siddhartha Mukherjee

Beskrivelse

Siddharta Mukherjee er læge, genetiker, stamcellebiolog og kræftspecialist.

Han er desuden forfatter til bestselleren The Emperor of All Maladies, som han fik Pulitzerprisen for i 2011.

Siddharta Mukherjee bor i New York og er uddannet på Stanford University, University of Oxford og Harvard Medical School.

Foto: Deborah Feingold, 2018

Læs mere

Seneste udgivelse

Genet

Dette er historien om en af de smukkeste og farligste ideer i menneskets historie. Det er historien om os selv og om vores fremtid.

Historien begynder på et afsides beliggende augustinsk kloster i 1856, hvor en munk falder over idéen om en ”arvelighedsenhed”. Derpå krydser den Darwins evolutionsteori for siden at kollidere med nazisternes tanker om racehygiejne, der kulminerer i 1940’ernes rædsler. Genet transformerer efterkrigstidens biologi og omkalfatrer vores forståelse af begreber som sexualitet, temperament, valg og fri vilje. Det er en historie drevet af lige dele menneskelig genialitet og besættelse.

Vævet sammen med historien er også en personlig beretning – om kræftforskeren Mukherjees egen familie, som plages af gentagne tilfælde af sindssyge, hvilket minder os om, hvor voldsomt og gennemgribende hverdagslivet påvirkes af genetik.

Genet er en majestætisk historie om fremvæksten af en videnskabelig idé, og samtidig en vision om menneskeheden – vores fortid såvel som vores fremtid.

Bogen er udgivet med støtte fra Statens Kunstfond.

Bøger af Siddhartha Mukherjee

Tilføj til ønskeliste

Genet

Siddhartha Mukherjee