Nick Cave

Beskrivelse

Nick Cave, født 1957, er australsk musiker, manuskriptforfatter, komponist, skuespiller og forfatter. Nick Cave studerede som ung malerkunst på universitetet, men droppede ud for at forfølge en musikalsk karriere. Han har været frontfigur i det anmelderroste rockband Nick Cave and the Bad Seeds siden 1984 og været forsanger i The Birthday Party, The Bad Seeds og Grinderman.

Nick Cave har arbejdet sammen med popstjernen Kylie Minogue, P J Harvey og mange andre. Hans album "Push the Sky Away" blev årets album i 2013.

Hans debutroman DA ÆSELET SÅ ENGELEN udkom på Gyldendal i 1991. I 2015 udkom BRÆKPOSESANGEN.

Foto: Gavin Evans

Læs mere

Seneste udgivelse

Brækposesangen

"Brækposesangen" er en beretning om Nick Caves rejse med bandet The Bad Seeds på en turné til toogtyve nordamerikanske byer sidste sommer. Den indeholder lyrik, sangtekster, erindringer, overvejelser, fabuleringer og dagbogsnotater. Til dels inspireret af John Berrymans Dream Songs er den et episk digt om inspiration, kreativitet, tab, kærlighed og død. Den udforsker og udvikler også Nick Caves egen mytologi. Som både mytisk og nutidig tekst ligger den et sted mellem T. S. Eliots Ødemarken og Hunter S. Thompsons Frygt og lede i Las Vegas. Den kan også ses som en pendant til hans dokumentarfilm 20.000 dage på Jorden – som en undersøgelse af kreativitetens natur og den kunstneriske proces.

Bøger af Nick Cave

Tilføj til ønskeliste

Brækposesangen

Nick Cave

Tilføj til ønskeliste

Bunny Munros død

Nick Cave