Lena Anderson

Beskrivelse

Lena Anderson, født 1939 i Stokholm, Sverige, er børnebogsforfatter og illustrator.

Siden Lena Anderson debuterede i 1972 med DET VAR EN GÅNG EN FLICKA SOM HETTE AMANDA har hun udgivet et væld af børnebøger bl.a. bøgerne om LINNEA og bøgerne om KANIN heriblandt KANIN BADER og KANON KOMMER MED PAKKER.

Gennem årene har Lena Anderson modtaget flere priser bl.a. Elsa Beskow-plaketten, Deutscher Jugendliteraturpreis, Astrid Lindgren-prisen og Carl von Linné-prisen.

Læs mere

Seneste udgivelse

Dengang dinosaurerne var små

Med ”Dengang dinosaurerne var små” vender Kaspar Colling Nielsen tilbage til de fortællinger, der gjorde ham til en sjælden stjerne på den danske litterære himmel. Universet i hans fortællinger er lige så mangfoldigt og foranderligt som tidligere, og derfor bliver læseren både klogere på dinosaurernes oprindelse og på nye arter inden for varpeslægten, på globaliseringens konsekvenser for skibsfarten og overvågningsdronernes betydning for det enkelte menneske. I flere fortællinger guider Kaspar Colling Nielsen os igennem verdenshistorien og alt det, vi troede, vi vidste, og alt det, vi ikke begriber. Eksempelvis det faktum, at fisser kan tale, spise ostepops og bliver temmelig aggressive i infight. At VVS-manden kan bruge sine erfaringer fra et tidligere liv som indianer, når han skal reparere et lokum. Og at voldsinstinktet kan blive tændt i den mest fredelige familiefar på en sommerdag i København. I fortællingerne er der inden grænser for, hvordan identitet kan moduleres, alle forvandlinger er mulige, og både helvede og paradis synes inden for rækkevidde.