Kjeld Fredens

Beskrivelse

Kjeld Fredens er adjungeret professor ved Institut for Læring og Filosofi, Aalborg Universitet. Han er læge og har tidligere været hjerneforsker ved Aarhus Universitet, seminarierektor ved Skive Seminarium og udviklings- og forskningschef ved Vejlefjord NeuroCenter.

Fredens er vismand i Kompetencerådet og redaktør af tidsskriftet Kognition & Pædagogik.

Desuden er han en efterspurgt foredragsholder inden for hjernens dynamik samt hjernens betydning for læring og menneskelig adfærd og interaktion.

Fredens står bag fagbogen Læring med kroppen forrest (2018).

Læs mere

Seneste udgivelse

Et netværk af hjerner

En hjerneforsker og to økonomer diskuterer, hvordan vi kan bruge organisationens samlede netværk af hjerner til at nå vores mål.

I disse år forandrer den teknologiske udvikling grundlaget for vores forretning, og vi kan vi ikke længere være sikre på at nå de mål, vi har sat os. Præcis planlægning hører fortiden til.

Men hvis vi tænder for det netværk af hjerner, som organisationen råder over, kan vi sætte en kurs og justere den, mens vi bevæger os fremad.

Vi skal skabe intelligente organisationer, der er mere omstillingsparate end traditionelle top-downorganisationer. Vi skal trække på organisationens netværk af hjerner, når vi indsamler viden og erfaringer, og når vi træffer beslutninger. Og vi skal skabe kloge organisationer, der kan overleve fremtidens skiftende krav. 

Bogen er en inspirationsbog, der sætter gang i diskussionen om, hvordan fremtidens organisationer
ser ud, og hvordan de skal ledes.