Jim Collins

Beskrivelse

Jim Collins er uddannet i erhvervsledelse og matematik fra Stanford University, hvor han også startede sin forsknings- og undervisningskarriere. Han har startet et forskningscenter i Boulder, Colorado, hvor han blandt andet tilbyder rådgivning til ledere. Han er en ivrig forsker af performance og ledelse i virksomheder, og det er der kommet seks bøger ud af, blandt andet Built to last, Good to great og How the mighty fall.

Læs mere

Seneste udgivelse

Vind med vilje

Der er gået ti år siden Jim Collins’ skrev sin bestseller Good to great. Sammen med Morten T. Hansen har han i mellemtiden forsket i, hvad der gør, at nogle virksomheder vinder og andre ikke gør. De viser i denne bog, hvordan man bliver den bedste virksomhed i sin branche.

 

De to forfattere kommer frem til nogle overraskende opdagelser. De afliver myten om, at succesfulde ledere er mere kreative, mere heldige eller mere risikovillige end andre ledere. Collins og Hansen viser, at held og uheld fordeles nogenlunde lige, men at vinderne er bedre til at få et højt afkast på deres held – return on luck, som de kalder det.

 

Succesfulde ledere udnytter og optimerer de forudsætninger de har. De er disciplinerede, vedholdende og paranoide. De fastholder deres strategiske beslutninger og opnår her igennem varig succes. De vinder med vilje.

Bøger af Jim Collins