Forfattere | Gyldendal

Jens Høvsgaard

Jens Høvsgaard, f. 1956, er forfatter, journalist og dokumentarist. Han har udgivet både skønlitterære og journalistiske bøger og instrueret en række dokumentarfilm.

I 2007 udgav han den anmelderroste dokumentarbog SOLGT TIL SEX – MENNESKEHANDLENS OFRE OG BAGMÆND, hvor han går undercover blandt alfonser og menneskehandlere i Rumænien og dokumenterer handel med kvinder og børn til prostitution i både Europa og Afrika.

I 2012 kom DET KOSTER ET KONGERIGE – BAG OM KONGEHUSETS PENGE OG PRIVILEGIER. Bogen fik stor opmærksomhed og har været medvirkende til, at monarkiet og kongehusets medlemmer ikke længere kun omtales floromvundet i kulørte blade, men nu også bliver udsat for et årvågent journalistisk blik fra den mere seriøse del af pressen. I Norge har dens efterdønninger blandt andet bevirket, at det norske kongehus ikke længere tager imod sponsorgaver fra et villigt erhvervsliv.

Jens Høvsgaard var i 2017 aktuel med den journalistiske graverbog SPIONERNE DER KOM IND MED VARMEN, som blotlægger de skjulte sider af godkendelsesprocessen af den kontroversielle gasledning Nord Stream.

I bogen sættes fokus på, hvordan politikere helt op på statsministerniveau i Danmark, Sverige, Finland og Tyskland lod sig købe af Vladimir Putin og en gruppe af hans tidligere spion- og agentkollegaer fra KGB og Stasi og om, hvordan Putin og en gruppe af tidligere spionkollegaer er blevet mangemilliardærer på at kontrollere olie- og gasforsyningen til Europa.

Jens Høvsgaard har modtaget Statens Kunstfonds arbejdslegat i 2014, 2015 og 2016 og blev i 2009 hædret med Hope Now-prisen for sit arbejde med at dokumentere menneskehandel og kåret som Årets Republikaner i 2013.

I 2006 blev han nomineret til både Cavlingprisen, TV-prisen og Bordingprisen. Dokumentarbogen SOLGT TIL SEX har dannet grundlag for Cantabile 2’s forestilling TIGGEROPERAEN, og hans to kriminalromaner DØDE PRINSESSER DRØMMER IKKE og DEN SYVENDE DAG er solgt til udgivelse i en række europæiske lande.

Foto: Morten Holtum, 2017

Bøger af denne forfatter