Jenny Erpenbeck

Beskrivelse

Jenny Erpenbeck (f. 1967) er bosiddende i Berlin. Hun har været i lære som bogbinder og har studeret teatervidenskab, indtil hun blev optaget på konservatoriet som musikteaterinstruktør. Hun har instrueret adskillige operaer, og hun debuterede som forfatter i 1999 med novellesamlingen Geschichte vom alten Kind. Siden har hun fået udgivet romaner, flere novellesamlinger og skuespil, senest den prisbelønnede roman Aller Tage Abend (2015).

Læs mere

Seneste udgivelse

Før sol går ned

Før sol går ned sammenfletter virtuost flere fortællinger fra forskellige perspektiver. Romanen har sin begyndelse i starten af det 20. århundrede i de østrig-ungarske provinser. Herfra fortælles om et forældrepars livforløb, efter at deres barn dør i vuggen.
Faren flygter til Amerika, og den forladte mor, der er undertrykt af sine jødiske bedsteforældres religiøsitet, tvinges ud i prostitution og til at leve med sin bitre mor. Det andet fortællespor giver et indblik i, hvad der kunne være sket, hvis barnet overlevede og voksede op under barske omstændigheder i det 20. århundrede. Med krigstid, hungersnød i Wien, antisemitisme, Berlinmurens fald, men også kærlighedssorger og eksistentielle kriser. Romanen peger på, at ’skæbnen’ er en kombination af historiske omstændigheder, familiefortællinger og personlige forviklinger.

Pressen skriver:

»Strålende litterær fantasi om forholdet mellem skæbne og historie ... Romanens personer og skæbneforløb, med en overbevisende kraft skildret som enestående liv og udfoldet med alle det enestående livs detaljer og særheder ... Det er rystende smukt.« – Information

»Tankevækkende roman om den undtagelse, DDR var.« **** – Politiken

»Virtuost skrevet roman. « – Weekendavisen

»Eminent.« – Jyllands-Posten

»Et lille mesterværk.« – bogblogger.dk

 

Bøger af Jenny Erpenbeck

Tilføj til ønskeliste

Før sol går ned

Jenny Erpenbeck

Tilføj til ønskeliste

Gå, gik, gået

Jenny Erpenbeck