Jan Kristoffer Dale

Beskrivelse

Norske Jan Kristoffer Dale (f. 1984) debuterede i 2016 som forfatter med novellesamlingen ARBEJDSNÆVER, der udkommer på dansk i marts 2018. Han har arbejdet på bryggeri og har gået på Skrivekunstakademiet i Bergen.

ARBEJDSNÆVER er en række fortællinger om dem, der falder udenfor. Dem, som droppede ud af skolen. Dem, som aldrig flyttede hjemmefra. Dem, som aldrig fandt sammen med nogen, og dem, som er blevet forladt.

Novellesamlingen har fået en flot modtagelse i Norge, hvor forfatteren har modtaget indtil videre tre priser for bogen - Tarjei Vesaas’ debutantpris, Sørlandets litteraturpris 2017 og Språklig samlings litteraturpris 2017.

Fotograf: Kjersti Sletteskog, 2018

Læs mere

Seneste udgivelse

Arbejdsnæver

Novellesamling om dem, der er faldet udenfor. Dem, som droppede ud af skolen. Dem, som aldrig flyttede hjemmefra. Dem, som aldrig fandt sammen med nogen, og dem, som er blevet forladt. F.eks. Frank, som bor hjemme hos sin mor og på det seneste har fået et godt øje til den nye dame på kroen. Ungkarlen André, som må tage sit liv op til revision. Alle har deres at tumle med: usikkerhed, kærlighed, økonomi og sig selv. Nogle er fanget i situationer, de ikke kan komme ud af, mens andre må beslutte sig for, hvem de vil være, og hvordan de vil leve.

Norske Jan Kristoffer Dale debuterer som forfatter med Arbejdsnæver, som han modtog Tarjei Vesaas’ debutantpris for i 2016 og Sørlandets litteraturpris for i 2017.

Bøger af Jan Kristoffer Dale

Tilføj til ønskeliste

Arbejdsnæver

Jan Kristoffer Dale