Ian Buruma

Beskrivelse

Ian Buruma, født 1951, er historiker, oprindeligt med speciale i asiatiske forhold. Han er blandt andet uddannet indenfor kinesisk litteratur og japansk film, ligesom han i sine yngre år gjorde sig bemærket som dokumentarfilmskaber, journalist og fotograf.

Ian Buruma har været kulturredaktør på The Far Eastern Economic Review i Hongkong og udlandsredaktør på The Spectator i London. Han blev i 2003 professor i demokrati, menneskerettigheder og journalistik på Bard Universitet, Red Hood i New York State. Ian Buruma har modtaget masser af hædersbevisninger og blev i 2008 tildelt den prestigefyldte Erasmuspris og var i 2008 og 2010 på listen over verdens 100 vigtigste intellektuelle i the Foreign Policy/Prospect magazines.

Ian Buruma er forfatter til en lang række fagbøger, blandt andet en stribe om japanske forhold. ÅR NUL er hans første bog på dansk. Den udkom på engelsk i 2013 til fremragende anmeldelser.

Foto: Eri Hotta

Læs mere

Seneste udgivelse

År nul

ÅR NUL er beretningen om en verden i ruiner. Udviklingen er næsten umulig at fatte, og tempoet er rasende. Med USA som drivkraft opbygges alt på ny, i fysisk forstand, men også mentalt. I denne internationale bestseller trækker forfatteren Ian Buruma på hundredvis af øjenvidneskildringer og personlige historier for at fortælle - med udgangspunkt i et enkelt år - hvorfor verden i dag ser ud som den gør. Kulturelt, politisk, økonomisk og geografisk.
 

Bøger af Ian Buruma

Tilføj til ønskeliste

År nul

Ian Buruma