Henriette E. Møller

Beskrivelse

Henriette E. Møller, egtl. Henriette Elmstrøm Stegger Stidsing Møller, f. 1976, er dansk forfatter.

Henriette E. Møller er uddannet fra Forfatterskolen 2000-02, Københavns Universitet og IT-Universitetet. Hun har udgivet tekster i forskellige tidsskrifter og antologier, bl.a. Victor B. Andersen's maskinfabrik, Ildfisken, Forfatterskolens afgangsantologi 0:2 og Phrokost.

Henriette E. Møller debuterede i 2007 med den stilsikre roman, Jelne, en udviklingshistorie om en ung pige, og de bånd og forskydninger, der skaber den. Jelne blev samme år blev belønnet med Debutantprisen på BogForum i København.

I 2008 fulgte romanen Kaiser som en selvstændig fortsættelse af Jelne, hvor et dødsfald giver anledning til afdækning en families sandheder og relationer.

Henriette E. Møller blev 2007 tildelt Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat, og hun har desuden bl.a. modtaget Munch-Christensens Kulturlegat.

Se også http://www.henriettem.dk/

Læs mere

Seneste udgivelse

Danskerheld

Det er februar, da Laura rejser med hold 9til Irak. Hun er gunner, og sammen med de andre soldater fra sin deling oplever hun i krigen en ny daglidag fyldt med raketnedslag, vejsidebomber, kedsomhed og danskerheld. Hjemme i Randers venter Lauras kusine Minna på at blive mor, og på at sommeren kommer med hjemvendte soldater og fred.

DANSKERHELD er en roman om en generation, der får krigen tæt ind på livet, uanset om de bor i Randers eller i Irak. Det er en roman om krig og venskab, overtro og umiddelbar lykke, det er en roman om Laura og Minna og Peter. 

 

Bøger af Henriette E. Møller

Tilføj til ønskeliste

Jelne

Henriette E. Møller

Tilføj til ønskeliste

Danskerheld

Henriette E. Møller

Tilføj til ønskeliste

Kaiser

Henriette E. Møller