Hans Boll-Johansen

Beskrivelse

Hans Boll-Johansen, født 1936, er dr.phil. og var i en årrække tilknyttet Københavns Universitet som docent i fransk litteratur. Som lektor ved et fransk universitet har Hans Boll-Johansen boet fem år i Frankrig. Siden har Hans Boll-Johansen skrevet bøger og artikler om en stribe franske og italienske forfattere samt fransk kultur og identitet. Førhen har Hans Boll-Johansen været litteraturkritiker ved Information og Politiken.

Bogen DE DANSKE OG DE FRANSKE fra 2007 er Hans Boll-Johansens personlige faglige gennemgang af, hvordan fransk kultur, kunst, litteratur, teater, gastronomi og underholdning har påvirket og interesseret danskere gennem de seneste par århundreder.

I 2015 udkom DANSKERPARK OG TYSKERPAK, der er en erindringsbog om hævntørst og bitterhed efter Anden Verdenskrig.

Foto: Laila Versemann, 2016

Læs mere

Seneste udgivelse

Mellem lykke og moral

Hans Boll-Johansen trækker i denne bog "Mellem lykke og moral" på sin viden om økonomi, men især om litteratur og på overbevisningen om, at ”de bedste litteraturværker altid har haft noget interessant at sige om alting,” når han begynder at skrive om pengene og deres væsen og virkning. Det gør han med en gennemgang af typer som ”spekulanten”, ”spilleren”, ”iværksætteren”, og om ”at spare”, ”at bruge”, ”at give” og ”at mangle”, hvilket giver anledning til at bringe såvel forfattere som Dostojevskij, George Eliot, Marcel Proust, St. St. Blicher, Søren Kierkegaard, Kirsten Thorup, Lise Nørgaard som foretagsomme typer som H.N. Andersen, Stein Bagger, Jørgen Poulsen, Knud W. Jensen m.m.fl. i spil.

Bøger af Hans Boll-Johansen

Vis mere