Hans Boll-Johansen

Beskrivelse

Hans Boll-Johansen (f. 1936) er dr.phil. og var i en årrække tilknyttet Københavns Universitet som docent i fransk litteratur. Som lektor ved et fransk universitet har Hans Boll-Johansen boet fem år i Frankrig. Siden har Hans Boll-Johansen skrevet bøger og artikler om en stribe franske og italienske forfattere samt fransk kultur og identitet. Førhen har Hans Boll-Johansen været litteraturkritiker ved Information og Politiken.

Bogen DE DANSKE OG DE FRANSKE fra 2007 er Hans Boll-Johansens personlige faglige gennemgang af, hvordan fransk kultur, kunst, litteratur, teater, gastronomi og underholdning har påvirket og interesseret danskere gennem de seneste par århundreder.

I 2015 udkom DANSKERPARK OG TYSKERPAK, der er en erindringsbog om hævntørst og bitterhed efter Anden Verdenskrig.

Foto: Laila Versemann, 2016

Læs mere

Seneste udgivelse

Sønderjyder i krig

Over 5000 sønderjyder faldt i Første Verdenskrig indkaldt som værnepligtige til den tyske hærs kamp ”für Kaiser und Reich”. For de fleste danskere nord for Kongeåen er disse unge mænds død en fjern tragedie, som i løbet af blot en generation blev overskygget af Anden Verdenskrig, nazisternes Holocaust og atombomben. - Hans Boll-Johansen, som selv er sønderjyde og barn af Anden Verdenskrig, trækker på egne erfaringer fra det danske forsvar under den kolde krig, men han har især været vidt omkring i kulturhistorien for at blive klogere på, hvad forfattere og filosoffer i den vestlige civilisation tænker om krigen og krigens væsen.

Bøger af Hans Boll-Johansen

Vis mere