Dianne Hales

Beskrivelse

Dianne Hales er en prisbelønnet amerikansk forfatter og journalist. Sideløbende med sit forfatterskab, der tæller både monografier, som MONA LISA, og lærebøger, har Dianne Hales været bidragende redaktør ved Parade, Ladies’ Home Journal, American Health og Working Mother og har skrevet mere end tusind artikler for amerikanske aviser og magasiner.

Dianne har en kandidatgrad i journalistik fra Columbia University og er en af de få amerikanske journalister, der er blevet tildelt priser for sine artikler af både American Psychiatric Association og American Psychological Association.

Læs mere

Seneste udgivelse

Mona Lisa

Alle kender smilet, men ingen kender hendes historie. Mød kvinden, som blev kunsthistoriens største kendis – Mona Lisa.

Et kunstnerisk geni udødeliggjorde hende. En fransk konge betalte en formue for hende. En kejser begærede hende. Hendes by Firenze var hjemsted for giganter som Leonardo da Vinci, Michelangelo og Machiavelli. Dog er det kun hendes smil, som står tilbage.

Nye opdagelser bekræfter identiteten bag Leonardo da Vincis portræt. Hendes fulde navn er: Lisa Gherardini del Giocondo. Grebet af nysgerrighed indledte den amerikanske forfatter og journalist Dianne Hales et detektivisk gravearbejde for at afdække Lisas historie. Hvem var hun, denne helt almindelige kvinde, der blev så utrolig berømt?

Hales har gennemtrawlet arkiverne for dyrebare dokumenter, gået i Lisas fodspor i Firenzes kvarterer, optrevlet hendes families lange og farverige historie, talt med hendes efterkommere og besøgt Firenzes ældste og smukkeste palazzi’er. Resultatet er et medrivende miks af historieskrivning og biografi – en detektivisk opdagelsesrejse, som genskaber Lisas hverdagsliv i en tid udspændt mellem det middelalderlige og det moderne.     

Bøger af Dianne Hales

Tilføj til ønskeliste

Mona Lisa

Dianne Hales