Dennis Gade Kofod

Dennis Gade Kofod er født i 1976 i Randers, men er vokset op på et afsidesliggende badehotel på Balka syd for Nexø på Bornholm. Hans mor er jyde, faren bornholmer – begge i 1.000 generationer.

Som barn var Dennis – på trods af, at tiden på skolebænken faldt ham lidt svær – vild med fantasybøger. Drømmen var dog ikke fra begyndelsen at blive forfatter, men derimod biolog. Først midt i 2. g gik det op for ham, at det at fortælle historier – først gennem fortællerollespil, siden digte – var det, der gav ham mest energi.

Denne erkendelse førte til, at danskstudiet i sidste ende blev droppet for at prøve forfatterdrømmen af, hvilket i 2005 resulterede i debuten Anskudte dyr. Siden har Dennis skrevet en række romaner, børnebøger, teaterstykker og essays. Fælles for de fleste af hans romaner er, at de kredser om splittelsen mellem de danske udkantsområder og byerne. Dennis skriver ofte med rod i sine mere mørke, kringlede sider, og så nærer han en stor forkærlighed for de bornholmske sagn, der har sat deres magiske, og underjordiske, præg på hans litteratur.

Dennis Gade Kofod modtog i 2014 Statens Kunstfonds treårige stipendiat.

I dag bor han i Rønne på Bornholm sammen med Sisse og deres tre børn.

Hos Rosinante & Co er udkommet:
Brøndtjætten (roman, 2006)
Nexø Trawl (roman, 2007)
Frøken Knirk og den gale robothund (børnebog, 2009)
Superhelte i det hele taget (roman, 2010)
Genfærd (roman, 2013)
Nancy (roman, 2015)

www.dennisgadekofod.dk
Følg Dennis på Facebook

Bøger