Cathrine Knudsen

Beskrivelse

Cathrine Knudsen, født 1970, er norsk forfatter og bosat på en gård i landdistriktet Modum med sin ægtemand Thure Erik Lund, ligeledes forfatter. Cathrine Knudesen debuterede i 2005 MULIGHETENE og både den og hendes efterfølgende tre har alle høstet begejstrede anmeldelser hos kritikerne.

MANUEL fra 2014 er hendes første roman på dansk og hendes første roman på Pelikanen Publishing house, hvis grundlægger og redaktør Karl Ove Knausgård hun har arbejdet tæt sammen med under romanens tilblivelse.

Fotograf: Anna Julie Granberg, 2016

Læs mere

Seneste udgivelse

Manuel

De eneste gange Cara Alona mødte sin farfar under sin opvækst, var når hendes familie kørte gennem toldbom-stationen på vej ind til byen, og farfaren sad i boksen og uden et ord tog imod mønterne, som hans søn rakte ham. Nu er Cara voksen med egne børn, og med udgangspunkt i forholdet, eller manglen på samme, til sin farfar og familien, skriver hun om sit liv; ikke som det udfolder sig i sig selv, men set gennem hendes, ofte anstrengte, relationer til andre.

I en prosa, som er ekstremt lydhør over for det, som sker i og mellem mennesker, nærmer Cathrine Knudsen sig i denne roman de store spørgsmål: Hvad vil det sige at høre til? Hvad er identitet? Og hvad er omsorg i en verden, hvor maskinerne tager mere og mere over?
Manuel former en slags følelsernes arkæologi, der konstant afsøger grænserne i det menneskelige; mellem det mandlige og kvindelige, det syge og det raske, barnet og den voksne, afhængighed og frihed.

Manuel  blev af kritikerne hyldet som en af de bedste litterære udgivelser i Norge i 2014 og blev ved samme lejlighed forudsagt til at blive Knudsen ultimative gennembrud som romanforfatter.


”I mine øjne er hun en af vor generations største forfattere.”
 – Karl Ove Knausgård til Dagsavisen
 

Bøger af Cathrine Knudsen

Tilføj til ønskeliste

Manuel

Cathrine Knudsen