Ann Mariager

Beskrivelse

Ann Mariager er journalist med et bredt virke. Hun er aktuel med "Mageløs på matriklen" og opfordrer alle, der bor alene, til at have et godt liv. Og stå ved det. Udnytte friheden og nyde aleneheden.
Ann Mariager har skrevet flere bøger og er en yndet foredragsholder. Hun er blevet kaldt "den sjoveste, danske kvinde i verden", har skrevet satire og teater og specielt mange tekster til kvinder. Ann Mariager er fast medlem af "Grand Cru"-panelet på TV2s GoMorgen, Danmark, hvor hun med to andre modne kvinder giver råd om stort og småt i livet.
Ann Mariagers forfatterskab spænder over cabaret og tv-satire, bl.a. start-90’ernes lørdagssucces ”Den gode, den onde og den virkli sjove”. For sine humoristiske tekster til kvinder, ikke mindst som hovedforfatter på ”Byens bedste bryster”-forestillingerne, blev hun i 1989 Årets Revyforfatter. Hun har oversat en bøger og teater, senest dialogen i musicalen "Mamma Mia". Hun har også skrevet biografien "Inga Arvad - den skandaløse skandinav", en beretning om den danske journalist og femme fatale, hvis affære med John F. Kennedy rystede hendes tilværelse.


En del klummer er også løbet gennem Ann Mariagers pen. Hun er fast bagsideleverandør til ugebladet Søndag og af og til skriver hun i Berlingske og Weekendavisen.
Hun er sin egen chef med firmaet Media Madness og holder også kurser og seminarer i bedre sprogbehandling, "Liv i Sproget".
Ann Mariager har siddet i bestyrelsen af Kvindeligt Selskab, Women in Film & Television og Danske Dramatikeres Forbund. Hun
Ann Mariager er bestyrelsesmedlem i Den Danske Publicistklub. Hun har siddet i bestyrelsen af Kvindeligt Selskab, Danske Dramatikeres Forbund og Women in Film & Television.

Websider:
Ann Mariagers website: www.annmariager.dk
Mageløs på matriklen: www.mageloespaamatriklen.dk
Liv i Sproget: www.livisproget.dk

Læs mere

Seneste udgivelse

Mageløs på matriklen

En million mennesker bor alene i Danmark. Halvdelen af dem bor i Københavnsområdet, men også i de andre, større byer. Det er ved at blive en anerkendt livsform at bo alene. Selv politikerne taler nu om den markant voksende befolkningsgruppe, og boligselskaberne kan mærke denne livsstil. Også LAT'erne, altså par, der bor hver for sig – Living Apart Together – får med denne singletilværelse en større frihed. Det er specielt den modne gruppe i alderen 40 til 69, der vælger at bo alene. Det er denne gruppe, ”Mageløs på matriklen” henvender sig til. For hvordan gør man? Hvordan slipper man for at blive en ”Moster Bob” eller vennekredsens ”sørgmuntre ungkarl”? 

Kan man gå alene ud og spise en lørdag aften? Alene i teatret? Alene på rejse? Ja, det kan man godt.   I USA er der for første gang i nationens historie flest husstande med 'eneboere'. Også her samler de sig i storbyerne, og de påvirker boligbyggeriet, indkøbsmønstret og de traditionelle samværsformer på tværs af traditionelle parforhold og klassiske kernefamilier. I Europa ser man det også, ikke alene i Skandinavien, men i Tyskland, Storbritannien og Frankrig. Folk forbliver enlige frem for at gifte sig igen eller flytte sammen med nogen, når de er blevet skilt/enker eller enkemænd.   Med sine egne erfaringer som ’mageløs’, og med historiske og kulturelle perspektiver på emnet og ikke mindst interviews med folk, der har besluttet sig til at leve på denne måde, beskriver Ann Mariager kunsten at bo alene, have et godt liv og holde sit eget selskab ud i mere end en uge.   Ann Mariager kan allerede mærke interessen for emnet. Hun holder jævnligt foredrag om den mageløses livsstil og optrådte på Folkemødet på Bornholm i juni 2012, inviteret af Danmarks Almene Boliger, som også kender fænomenet.

Bøger af Ann Mariager