Ali Benjamin

Beskrivelse

Ali Benjamin voksede op uden for New York i et gammelt hus, som naboerne mente, var hjemsøgt. Som barn brugte Ali timevis på at fange insekter og frøer - Zu og stjernestøvet er udsprunget af forfatterens egen fascination af naturen. Ali er medlem af New Englands Science Writers, bor i Massachusetts sammen med sin mand, to børn og hunden Mollie.
Zu og stjernestøvet er Ali Benjamins debut, og bogen var nomineret i kategorien Bedste skønlitterære værk til Mellemgruppen 2015 på goodreads.com og høstede fantastiske anmeldelser ved udgivelsen.

Læs mere

Seneste udgivelse

Zu og Stjernestøvet

Varm og rørende roman til mellemgruppen om gopler og stjernestøv, venskab, håb og tilgivelse.

Nogle hjerter slår kun omkring 412 millioner gange. Hvilket kan lyde af ret meget. Men faktisk bliver det ikke engang til 12 år.
Suzy Swanson (Zu) har altid vidst ting, som andre ikke ved. Hun kan redegøre for myrers søvnmønstre. Hun ved, at der er 150 millioner mennesker på verdensplan, der hvert år bliver forbrændt af gopler. Hun ved, at det gennemsnitlige skolebarn har omkring 20 milliarder af Shakespeares atomer i sig. Men hun kan ikke forstå, hvorfor Franny Jacksons liv skulle slutte så tidligt ... inden Zu fik undskyldt for det værste, hun nogensinde havde gjort mod sin bedste veninde.

Zu og Stjernestøvet undersøger i øjenhøjde med den unge læser det skelsættende øjeblik, hvor vi for første gang indser, at ikke alle historier har en lykkelig slutning. Men at nye historier heldigvis venter på at udfolde sig - og at de nogle gange er lige uden for vores egen dør. Hvis bare vi tør åbne den.

Romanen blev ved udgivelsen med det samme en New York Times bestseller, var blandt de nominerede til Goodreads' læserpris Bedste bog til mellemgruppen 2015, samt finalist til 2015 National Book Award, og er blandt de nominerede til den prestigefyldte UKLA Book Award 2016, hvor lærere og skolebibliotekarer shortlister årets bedste udgivelser. Bogen er foreløbigt solgt til udgivelse i 21 lande.

Pressen skriver:

»Zu og stjernestøvet er en gribende historie om et venskab, der går i stykker og uheldigvis aldrig bliver godt igen […] Man kan holde så utrolig meget af en veninde, at det kan være svært at forstå, hvis hun pludselig ændrer sig eller forsvinder. Det er en situation, som mange vil genkende, og som er blevet beskrevet i masser af bøger for piger fra 11-13 år. Denne bog er anderledes, fordi den er så poetisk og fint skrevet, at man sluger siderne, selvom det handler om tabet af en veninde.«
– Stine Reinholdt Hansen, Weekendavisen

»Zu og stjernestøvet er en meget smuk bog om teenagelivet, og hvordan man kommer over sorg […] Alle kan have godt af at lære om Zu. Gøre som Zu. Måske endda, føle som Zu.«
7/10 – Bookeater

»Den amerikanske forfatters Ali Bens debut, Zu og stjernestøvet, […] høstede stor ros og flere nomineringer til prominente litteraturpriser […] en ungdomsbog om skiftet fra barn til ung, om svigt, tab og forsoning.«
**** – Per Krogh Hansen, Berlingske
 

Bøger af Ali Benjamin

Tilføj til ønskeliste

Zu og Stjernestøvet

Ali Benjamin