Selina Juul

Beskrivelse

Selina Juul er født den 7. marts 1980 i Moskva, Rusland. Hun flyttede til Danmark som 13-årig og er uddannet grafisk designer ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (tidl. Den Grafiske Højskole). Selina Juul er stifter af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad - Danmarks største frivillige organisation mod madspild, som siden 2008 har medvirket til at bringe massivt fokus på madspild i Danmark samt opnået en lang række resultater i både Danmark, EU, Norden og FN - og medvirket til mindre madspild bl.a. hos forbrugere, i industrien og hos detailhandlen.

Selina Juul er initiativtager og primus motor til reste-kogebogen 'Stop spild af mad - en kogebog med mere' med Francis Cardenau, Katrine Klinken, Camilla Plum, Thomas Rode Andersen og Suhrs Madakademiet, som udkom på Gyldendal den 7. marts 2011. Bogen har opnået en delt 2. plads i prisen Best Sustainable Food Book in the World ved Gourmand World Cookbook Awards.

Selina Juul taler ofte om madspild på danske og internationale konferencer. Siden 2010 har Selina Juul skrevet over 150 kronikker, blogs og debatindlæg om madspild i danske og internationale aviser og medier, bl.a. kronikker med fem ministre, samt som fast blogger på Politiken og Jyllands-Posten.

For sit arbejde med Stop Spild Af Mad har Selina Juul modtaget 11 priser og udmærkelser, bl.a. Nordisk Råds Natur- og miljøpris, ALT for damernes Kvindepris, Svend Auken-prisen, Ridderkorset af fortjenstordenen Pro Utilitate Hominum, JCI Danmarks The Outstanding Young Person pris og er af Berlingske blevet kåret som Årets Dansker 2014.

Læs mere på: www.stopspildafmad.dk

Foto: Fintan Damgaard, 2011

Læs mere

Bøger af Selina Juul

Tilføj til ønskeliste

Stop spild af mad

Selina Juul